Coldplay listaykkösenä 36 maassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittibändi Coldplayn uusi albumi Viva La Vida on tällä hetkellä listaykkösenä peräti 36 maassa ympäri maailman. Kotimaassaan Englannissa yhtyeen uutusalbumi on pitänyt listan kärkisijaa hallussaan jo neljä perättäistä viikkoa ja Yhdysvalloissakin ykköspaikka oli Coldplayn hallussa kaksi perättäistä viikkoa.

Suomessa albumi aloitti listataipaleensa sijalta 2 vajaan myyntiviikon jälkeen, mutta on sen jälkeen pysytellyt albumilistan ykkössijalla jo kolme viikkoa peräjälkeen. Coldplayn edellinen, vuonna 2005 julkaistu X&Y -albumi koreili aikoinaan kolmenkymmenenkahden maan listaykkösenä. Se on myynyt yhteensä 10 miljoonaa kappaletta.

Viva La Vida näyttää päihittävän edeltäjänsä paitsi listaykköspaikkojen määrässä, myös myyyntinopeudessa. Albumin on tilastoitu olevan vuoden eniten myynein levy ainakin Englannissa ja Saksassa. Albumi on myynyt kultaa tai platinaa 31 maassa. Suomessa albumi ylitti kultalevyrajan julkaisuviikollaan. USA, Saksa ja Australia ovat myyneet platinaa. Britanniassa ja Kanadassa Viva La Vida on myynyt tuplaplatinaa.