Edesmenneelle Heath Ledgerille Oscar-palkinto?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikkokausia jatkuneet huhut taannoin kuolleelle näyttelijä Heath Ledgerille myönnettävästä Oscar-palkinnosta ovat vahvistuneet päivä päivältä. Varmuus asiaan saadaan vasta Oscar-gaalassa 22. helmikuuta, mutta jo nyt monet uskovat hänen voittoonsa.

Kyseessä on Ledgerin suoritus Batman-elokuvassa The Dark Knight, jossa hän näyttelee Jokerin roolin. Palkinto olisi historiallinen tapaus, sillä viimeksi Oscar on myönnetty postuumisti vuonna 1976, kun Peter Finch palkittiin elokuvasta Network.

Ledgerin kollegojen aloittama liike tähden palkitsemiseksi on nyt saanut joukkoonsa yhä enemmän ihmisiä ja muiden muassa arvostetun Rolling Stone -lehden. Heidän mukaansa Heath Ledger ansaitsee upeasta roolistaan vähintään Oscar-ehdokkuuden.