Konemetsä teki uutisoinnista tutkintapyynnön poliisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna järjestetty Konemetsä-tapahtuma on ollut viime päivinä otsikoissa noin sadan huumepidätyksen johdosta. Tänään tapahtuman järjestäjä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Aamulehden uutisoinnista.

Järjestäjä on pyytänyt poliisia selvittämään Aamulehden maanantaina julkaistun lööpin laillisuuden. Siinä viitattiin Konemetsä-festivaaliin ”LSD-BILEET METSÄSSÄ. 100 jäi kiinni Marttilassa. Amfetamiinia, hasista, sieniä…”. Tapahtuman järjestäjän mukaan kahden LSD-kiinnioton vuoksi ei saa leimata koko tapahtumaa ja sen kävijöitä, kuten Aamulehti heidän mukaansa teki.

– Koemme, että Aamulehden otsikko on harhaanjohtava. Otsikko halventaa tapahtumaa ja hankaloittaa järjestäjien toimintaa tulevaisuudessa ja loukkaa järjestävän tahon kunniaa. Aamulehti myös vahingoittaa Konemetsä-brändiä retoriikallaan, promoottori Peter Gerkman ilmoitti tiedotteessaan.

– Olemme olleet yhteydessä Turun poliisin huumausaineyksikön Janne Aro-Heinilään joka kertoi, että noin sata jäi kiinni huumausainerikkomuksista Konemetsässä. Suurin osa oli kannabiksen hallussapidosta aiheutuvia käyttörikkeitä, joista kirjoitettiin sakkoja. Viisi tapausta kuljetettiin pois alueelta epäiltynä hallussapitoa vakavammasta huumausainerikoksesta. Yhtään tapausta ei johtanut pidätykseen.