Legendaarinen Front 242 keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin kiistattomiin legendoihin lukeutuva belgialainen Front 242 -yhtye saapuu konsertoimaan Suomeen. Elektronisen musiikin pioneereina vahvasti myös nykymusiikkiin vaikutteita antanut yhtye esiintyy Helsingin Kaapelitehtaalla 24. – 26. lokakuuta 2008 järjestettävillä Alternative Partyilla.

Front 242 on yksi suurimmista elektronisen musiikin edelläkävijöistä ja vaikuttajista. Ryhmä oli jo aloittaessaan vuonna 1981 tiennäyttäjä käynnistäen tyylisuunnan, jossa yhdistyi elektroninen musiikki ja industrialin kokeellisuus. Tämä tyylisuunta tunnetaan nykyään EBM:nä, eli Electronic Body Musicina.

Voimakkaat bassokuviot ja tasaiset rytmit yhtyeen alkuvuosilta kuulostavat tänään siltä, että olisivat voineet syntyä kymmenen vuotta myöhemmin, teknomusiikin kultakaudella. Front 242 -yhtyettä pidetään myös yhtenä industrial-musiikin tärkeimmistä kehittäjistä.

Yhtyeen Headhunter, Tragedy For You ja Rhythm Of Time hittejä soitetaan edelleenkin klubeilla ja albumi Front By Front on listattiin juuri kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmaksi industrial-musiikin levyksi. Musiikillisesti yhtyeen seuraajia ovat olleet muiden muassa The Prodigy, Front Line Assembly, Ministry ja Autechre. Näin merkittävää elektronisen musiikin artistia ei olla Suomessa nähty sitten Kraftwerkin keikan.

Alternative Party on demoscene-tapahtuma ja digitaalisen kulttuurin festivaali, jonka ohjelmaan kuuluu tänä vuonna muun muassa taidenäyttely, työpajoja ja esitelmiä. Tapahtuma kannustaa kävijöitään luovuuteen ja kutsuukin kaikki osallistumaan sekä monimuotoisiin demokilpailuihin, että näyttelyiden ja työpajojen valmisteluun.