Kaikki GTA-pelit kiellettiin Thaimaassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Supersuosittu Grand Theft Auto -pelisarja on ollut jo vuosikausia viranomaisten hampaissa ympäri maailmaa sen sisältämän seksin ja väkivallan takia. Nyt Thaimaa on päättänyt kieltää paitsi peli uusimman osan GTA IV:n mutta myös pelisarjan kaikki aikaisemmat osat.

Syynä täyskieltoon on 18-vuotiaan nuorukaisen yrittämä taksiryöstö, jonka aikana hän puukotti taksinkuljettajan kuoliaaksi. Viranomaisten mukaan nuorukainen oli saanut kimmokkeen veritekoon GTA-pelistä. Nyt häntä odottaa kuolemantuomio tai elinkautinen vankeus, IT-Viikko uutisoi.

Julkaisun mukaan Thaimaan viranomaiset ovat saaneet valtuuden pidättää välittömästi pelikauppiaat, jos heiltä löytyy myynnistä mitä tahansa Grand Theft Auto -pelisarjan peliä. Kielletyn pelin myymisestä voi saada peräti viiden vuoden vankeustuomion.

Suomessa ja muualla maailmassa GTA IV nousi suoraan pelilistan kärkeen. Siitä saakka peli on keikkunut myyntilistojen kärkipaikoilla. Ensimmäisen viikon aikana peli tuotti yli puoli miljardia dollaria.