Southpark-sarjan Chef, soul-tähti Isaac Hayes, menehtyi juoksumatolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu soultähti Isaac Hayes on kuollut. Nuoremmalle yleisölle pääasiassa Southpark-sarjan Chef-hahmon ääniroolistaan tutuksi tullut tähti menehtyi 65-vuotiaana kotonaan Memphisissä, Tennesseessä.

Sairauskohtauksen saanut Isaac Hayes löydettiin tajuttomana kotoaan sunnuntaina. Hänen vaimonsa ja serkkunsa olivat hetkeä aiemmin poistuneet kauppareissulle, ja heidän palatessaan suosikkiartisti oli tajuton. Löytöhetkellä hän makasi edelleen käynnissä olleen juoksumaton vieressä.

Pikaisista elvytysyrityksistä huolimatta supertähti ei herännyt ja hänet julistettiin kuolleeksi paikallisessa sairaalassa kahden maissa iltapäivällä, CNN uutisoi. Hayesin epäillään saaneen sydänkohtauksen kuntoillessaan juoksumatolla. Kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Isaac Hayes nousi tähdeksi jo 60-luvulla tehtyään David Porterin kanssa useita soul-hittejä. Vuonna 1967 merkittävän levytyssopimuksen saanut ja sen myötä levyttäväksi artistiksi siirtynyt Hayes teki lukuisia hittejä. Hänen esikoislevynsä ilmestyi vuonna 1967. Hänen hittejään ovat muiden muassa Walk On By, Never Can Say Goodbye ja Southpark-hitti Chocolate Salty Balls.

Lisäksi esimerkiksi Shaft-elokuvan tunnusmusiikki on peräisin hänen kynästään ja hänen esittämänsä. Tunnusmusiikki voitti aikanaan jopa Oscar-palkinnon. Hayes palkittiin urallaan kolmella Grammy-pystillä. ja hänet nähtiin myös lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Uusimmat