John Lennonin murhaaja ei päässyt vapaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Beatles-tähti John Lennonin murhannut Mark David Chapman joutuu jatkamaan saamansa elinkautisen vankilatuomion suorittamista kiven sisällä, sillä hänen armonanomuksensa on hylätty. Chapman anoi pääsyä ehdonalaiseen jo viidennen kerran ja aina vastaus on ollut kielteinen.

New Yorkissa Attican vankilassa istuva Mark David Chapman sai kielteisen päätöksen jälleen tiistaina, uutistoimisto AP kertoi. Ennen päätöksen tekemistä ehdonalaislautakunta tapasi hänet henkilökohtaisesti. Lautakunnan mukaan hyvästä käytöksestään huolimatta Chapmanin päästäminen ehdonalaiseen ei ole yhteiskunnan etujen mukaista eikä hänen omaa turvallisuuttaan voida taata.

– Olisi hengenvaarallista päästää hänet vapaaksi. Ei meille, mutta hänelle itselleen, Lennonin leski Yoko Ono totesi New York Daily Newsille maanantaina ja paljasti pyytäneensä lautakunnalta ehdonalaisanomuksen eväämistä.

53-vuotias Mark David Chapman saa seuraavan kerran anoa pääsyä ehdonalaiseen vasta kahden ja puolen vuoden kuluttua. Tähän mennessä hän on istunut telkien takana jo 27 vuotta. Hän murhasi John Lennonin ampumalla 8. joulukuuta 1980.

Uusimmat