Hercules And Love Affair : Blind

Singlet · Stara.fi

Hercules And Love Affair -yhtyeen discoviisu Blind edustaa tyylipuhdasta 80-luvun discopoppia, jota esitetään ja jota ilmeisesti on myös tarkoitus tanssia vasemman käden pikkusormi peilipalloa hipoen.

Soundillisesti kappaleen tyylilaji on haettu esimerkiksi Erasuren 90-luvun lopun tuotannosta, eli gay-baarien soittolistasijoitus on takuuvarma tosiasia. Sääli vain, että kappale on pääasiassa vain laimean korni discoviisu. Mutta… Biisin taustalla vilahtelee muutaman kerran torvisoundi, joka tarttuu kuin purkka tukkaan niin soundinsa kuin melodiansa suhteen. Tämä parin sekunnin osio tekee kappaleesta hitin, kunhan siihen löydetään vain oikea remiksaaja, joka saa kappaleen muutkin osa-alueet toimimaan.

Näin onkin jo tehty, sillä singlellä on mukana Frankie Knucklesin näkemys samasta kappaleesta. Hänen versiossaan discohileet on ruuvattu grooveksi housebiitiksi ja muutenkin soundit ovat ”sitä itseään”. Version teema on kepeää beach housea, joten ihan loppuillan lattiantäyttäjäksi siitä ei ole. Kyseinen hittitorvi on kuitenkin monistettu pääteemaksi, joka toimii jopa tuskastuttavan hienosti ja jota ei voi olla viheltelemättä sen kuultuaan. Tässä on takuuvarma hittiraita, mutta vain ammattimaisen remiksin ansiosta.

Pisteet 4/5

Uusimmat