Tekijänoikeusjärjestö jättikorvauksiin vääristä syytöksistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen tekijänoikeusjärjestö RIAA on saanut jälleen kovan kolauksen uskottavuudelleen, kun se joutuu maksamaan yli 100.000 dollarin korvaukset amerikkalaiselle Tanya Andersenille. RIAA syytti naista ja hänen tytärtään piratismista, mutta syytökset todettiin perusteettomiksi.

Neljä vuotta sitten alkaneessa tapahtumasarjassa RIAA vaati naiselta korvauksia musiikin laittomasta nettilataamisesta, mutta ei kuitenkaan suostunut ottamaan edes perheen tietokonetta tutkittavaksi todisteita saadakseen. Nainen vei perusteettomat syytökset oikeuteen, jossa todettiin, ettei tietokoneelta löytynyt mitään piratismiin viittaavaa.

Asiasta uutisoineen Vnunetin mukaan oikeus määräsi RIAA:n maksamaan naiselle yli 100.000 dollarin korvaukset muiden muassa oikeudenkäyntikuluista. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä IT-Viikko.

Uusimmat