Apulanta julkaisee uuden albumin marraskuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Apulanta julkaisee juhlallisesti kymmenennen studioalbuminsa 5. marraskuuta. Vuonna 1991 Heinolassa perustettu yhtye on julkaissut suosion siivittämällä urallaan yhteensä 9 albumia ja 5 kokoelmalevyä.

Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto vuonna 2007 alkukeväästä julkaistu Eikä vielä ole edes ilta myi platinaa lähes heti ilmestymisen jälkeen, ja tämän vuoden kesäkuussa julkaistu Kesä-EP on ylittänyt kultalevyyn oikeuttavan 5.000 kappaleen rajan myyden jo yli 7.000 kappaletta.

Syksyllä julkaistava pitkäsoitto on vielä nimeämätön, ja Apulannan laulaja ja biisintekijä Toni Wirtanen kuvaileekin tulevan albumin materiaalia ja sen tekoa seuraavasti.

– Ensimmäiset sessiot vedettiin maalis-huhtikuussa samalla, kun äänitimme Kesä-EP:n matskuja. Toukokuulla jatkettiin studiohommia, mutta kesän pyhitimme keikoille. Toki erilaista sälppää (ideoita, biisinpätkiä, riffejä, kertsejä) syntyy yleisen elämisen oheistuotteena, joten tavallaan kesäkin oli tämän levyn kannalta ihan hedelmällistä aikaa, hän kertoo.

– Nyt on jo takana kolme viikon sessiota studion uumenissa ja seitsemän biisiä on enemmän tai vähemmän valmiina. Vahva runko levylle, siis.

– Jengi aina kysyy, että millaista musaa on tulossa. Aika vaikea sanoa. Ei noita oikein pysty kuvailemaan millään. Jonkun mielestä ne ovat kuitenkin ”perus-Apulautaa”, jonkun mielestä taas jotain aivan uutta. Totuus lienee varmasti jotain siltä väliltä, Toni Wirtanen tuumii.

– Tästä levystä tulee niin soundillisesti, sävellyksellisesti, tyylillisesti kuin ennenkaikkea sanoituksellisestikin vuoropuhelu. Missään tapauksessa en halua tässä vaiheessa lähteä avaamaan tuota sen enempää, mutta uskoisin, että lätystä saa eniten irti, kun sitä tarkastelee tuossa valossa. Kus nyt ilmestyy ensin.

Uusimmat