HIM-yhtyeen liikevaihto ja tulos romahtivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälisesti erittäin menestyneen kotimaisen HIM-yhtyeen liiketoimitaa pyörittävien kolmen yhtiön liikevaihto ja liiketulos romahtivat viime vuonna verrattuna edelliseen vuoteen. Kyse on kuitenkin musiikkialalla täysin normaalista kausivaihtelusta.

Toissavuonna yhtiöt tekivät liikevaihtoa yli 3,5 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna liikevaihtoa kertyi vain 1,6 miljoonaa. Liiketoiminnan tulos putosi sekin 1,2 miljoonasta puoleen miljoonaan, Kauppalehti kertoo. Yhtiöt ovat kuitenkin erittäin vakavaraisia, sillä niiden kassassa ja sijoituksissa on yhteensä lähes kaksi miljoonaa euroa.

Menestysyhtyeet ovat viime vuosina seuranneet kansainvälistä trendiä yhtiöittämällä yhtyeensä. Näin toimivat myös Suomessa myös muiden muassa The Rasmus. Levyjen julkaisut ja pitkät kiertueet aiheuttavat yhtiöiden tilikausissa merkittäviä muutoksia, sillä uuden levyn ja uuden kiertuen myötä liikevaihto nousee huomattavasti.

Stara tapasi HIM-yhtyeen keulahahmon Ville Valon äskettäin Ankkarockissa. Lue Valon haastattelu tästä!

Uusimmat