Mannerheim-elokuvaan nimekäs näyttelijäkaarti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Runsaan vuoden kuluttua valmistuvan Mannerheim-elokuvan keskeisten suomalaisroolien nimilista koostuu tunnetuista elokuvanäyttelijöistä. Pääroolissa nähdään jo aiemmin ilmoitettu Mikko Nousiainen.

Mannerheimiä esitttävä Nousiainen saa rinnalleen mielenkiintoisen valikoiman eri ikäisiä tekijöitä, joista kokenein on Esko Salminen. Nuorimmasta päästä ovat Pamela Tola, Laura Birn ja Antti Luusuaniemi. Neljäntoista julkistetun kotimaisen nimen lisäksi lista jatkuu syksyn mittaan varmistuvilla kansainvälisillä näyttelijäsopimuksilla. Samalla kasvaa myös suomalaisten näyttelijöiden määrä.

Renny Harlinin ohjaamassa ja Liberty Productionin tuottamassa Mannerheim-elokuvassa on kaikkiaan lähes sata puheroolia ja näyttelijöitä yli kaksinkertainen määrä. Harlinin valitsemat näyttelijät on roolittanut Terhi Tammila. Toinen valtaisa urakka, pukusuunnittelu, on Marjatta Nissisen vastuulla.

Avustajia tarvitaan tuhansia. Helmikuussa alkavia kuvauksia tehdään useissa maissa, valtaosa Suomessa ja Liettuassa. Kuvaukset päättyvät kesäkuun alkupuolella ja elokuvan ensi-ilta on 30. lokakuuta 2009.