24-suosikkisarjan tekeminen keskeytetään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin jo useiden tuotantokausien ajan pyörineen 24-suosikkisarjan esittämiseen ja tuotantoon joudutaan tekemään ylimääräinen keskeytys. Tauko on pituudeltaan 18 päivää ja sen avulla käsikirjoittajat yrittävät päästä samaan aikatauluun muun tuotantoryhmän kanssa.

Taannoin Hollywoodin käsikirjoittajien lakko keskeytti sarjan tuotannon viideksi kuukaudeksi, mutta nyt kyseessä on hieman lyhyempi kahden ja puolen viikon tauko. Sarjaa käsikirjoitetaan, tuotetaan ja esitetään televisiossa liukuhihnalta lähes reaaliajassa, joten jaksojen käsikirjoitukset saadaan normaalisti valmiiksi vain hieman ennen niiden kuvaamista, leikkaamista ja esittämistä televisiossa.

24-sarjan esittäminen keskeytyy Yhdysvalloissa 15. syyskuuta tuotantokauden 18. jaksoon. Sarjan esittäminen jatkuu jälleen 9. lokakuuta. Tuolle ajalle alunperin suunniteltujen jaksojen käsikirjoitukset ovat jo valmiina, mutta tuottaja Howard Gordonin mukaan ne eivät olleet tarpeeksi hyviä. Tauon aikana kyseisiin jaksoihin kirjoitetaan käsikirjoitukset uudelleen.

Tauko ei vaikuta lainkaan televisiosarjan seuraavan tuotantokauden suunniteltuun aloitukseen ensi vuoden tammikuussa. Sitä ennen marraskuussa nähdään kaksituntinen aloitusjakso.