Jointti sauhuaa Madventures-parivaljakon lyhytelokuvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuren suosion saaneen Madventures-matkailuohjelman tekijöiden Tuomas ”Tunna” Milonoffin ja Riku Rantalan lyhytelokuva Monte Rosso tulee elokuvateatterilevitykseen. Lyhärin voi nähdä festivaalien ja television lisäksi Helsingin Tennispalatsissa perjantai- ja lauantai-iltaisin.

– Suomessa on pitkään puhuttu siitä, kuinka lyhytelokuvia ei näytetä elokuvateattereissa muutoin kuin festivaaleilla. Monte Rosson tuoreus sopii mainiosti korjaamaan tätä puutetta, Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen kertoo.

– Elokuvassa on eteenpäin vievä rytmi ja keveä kaupunkilainen tunnelma, joka toi ensi näkemältä mieleen Ranskan uuden aallon tyylimurroksen. Halusimme ottaa tämän elokuvan esitykseen Tennispalatsissa, varsinkin kun elokuvasta tehtiin digitaalinen esityskopio.

Uudenlaisen elokuvakerronnan lisäksi tekijöille on ollut tärkeää etsiä uusia tapoja esittää elokuvaa Suomessa. Näytöksiä on vain yksi illassa. Sen tarkoitus on saavuttaa suurempia näytöskohtaisia yleisöjä ja riehakkaampaa midnight movie -tyylistä elokuvakokemusta.

Normaalia elokuvaa lyhyemmästä kestosta on pyritty nyt tekemään vahvuus. Tekijät vertaavat kestoa musiikkimaailmasta tuttuun pitkäsoittoon. He toivovat, että katsojien suhde elokuvaan voisi olla samanlainen kuin lempilevyyn, jota jaksetaan kuunnella yhä uudelleen. Lippujen edullinen viiden euron hinta alentaa osaltaan kynnystä nähdä tällaista elokuvaa teattereissa.

Helsingin Punavuoressa kuvatussa lyhytelokuvassa nähdään kohtaus, jossa poltetaan marijuanaa puistossa. Milonoff ja Rantala kuitenkin korostavat, ettei elokuvan ydin ole huumeiden käyttö.

– Ei elokuvassa käytetä varsinaisesti huumeita tai ainakaan kovia huumeita. Kyse ei missään nimessä ole huume-elokuvasta. Se ei ole elokuvassa se juttu. Kyse on ajankuvasta, Riku Rantala kertoi MTV3:n Viihdeuutisten haastattelussa.