Broadwaylla nähdään tänään harvinainen pimennys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailman tunnetuimpiin katuihin lukeutuva New Yorkin Broadway pimenee tänä iltana harvinaislaatuisen huomionosoituksen johdosta. Ympäri vuorokauden toimiva viihdemekka järjestää nimittäin hiljaisen hetken äskettäin menehtyneen Hollywood-legenda Paul Newmanin muistoksi.

Tarkoituksena on sammuttaa suurin osa Broadwayn kuuluisista mainos- ja katuvaloista ja samalla keskeyttää myös meneillään olevat näytökset hiljaisen hetken ajaksi kello kahdeksalta illalla paikallista aikaa. Näyttelijä Paul Newmanin menestyksekäs ura alkoi teatterin lavalta Broadwayltä vuonna 1953.

Ohiossa syntynyt Paul Newman tuli kansainvälisesti tunnetuksi vuonna 1958 läpimurtoroolistaan elokuvassa Kissa kuumalla katolla, jossa hän näytteli yhdessä Elizabeth Taylorin kanssa. Oscar-pystillä hänet palkittiin vuonna 1987 elokuvasta Suuret setelit. Newmanin muita menestysrooleja olivat muiden muassa Lämäri, Liekehtivä torni, Butch ja Kid – auringonlaskun ratsastajat, Puhallus ja Suurkaupungin hait.

Hollywoodin nykyisenkaltaista julkkiselämää vieroksunut supertähti oli naimisissa Joanne Woodwardin kanssa. Pariskunta avioitui jo vuonna 1958. Sitä ennen hän oli vuosina 1949 – 1958 naimisissa Jackie Whiten kanssa. Näyttelijä tunnettiin myös hyväntekijänä, joka keräsi hyväntekeväisyyteen huimat 220 miljoonaa dollaria.