Nim ja salainen saari

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn paras lasten seikkailukomedia taitaa olla Nim ja salainen saari. Elokuva kertoo Nim-nimisestä 11-vuotiaasta tytöstä (Abigail Breslin) ja hänen tutkija-isästään (Gerard Butler), jotka asuvat kahdestaan keskellä Tyyntämerta sijaitsevalla salaisella saarella.

Eräänä päivänä isä lähtee merelle etsimään uutta alkueläintä, mutta joutuukin yllättäen trooppisen myrskyn kouriin. Vene hajoaa ja isä on jo luovuttamassa, kun hän saa yllättäen apua korkeammalta taholta. Taistelu kuitenkin jatkuu ja samaan aikaan Nim odottaa isän paluuta ja saa huomata pelottavien kutsumattomien vieraiden saapuvan saarelle.

Nim saa yllättäen sähköpostitse yhteyden suosikkikirjojensa sankariin Alex Roveriin ja pyytää hänet apuun. Tai ainakin Nim luulee niin. Roverin kirjoittaja Alexandra Rover (Jodie Foster) ei ole poistunut kotoaan kuukausiin, mutta nyt hän päättää rientää apuun. Seikkailuntäyteisen matkan jälkeen Nim ei ole uskoa silmiään kirjailijan saapuessa saarelle.

Nim ja salainen saari on vauhdikas ja erittäin hyväntuulinen koko perheen seikkailutarina, joka toimii myös aikuiseen makuun. Leffan tarina on mielenkiintoinen ja hyvin rakennettu. Huumori on pääasiassa kaatuiluhuumoria, mutta sekään ei tunnu päälleliimatulta. Gerard Butler tekee elokuvassa tuplaroolin, sillä hänet nähdään isän roolin lisäksi myös seikkailija Alex Roverin roolissa. Jodie Foster ei loista kirjailijan roolissaan. Erityisen hienosti roolinsa hoitaa Abigail Breslin, joka ei turhaan saanut 11-vuotiaana Oscar-ehdokkuutta.

Genre: Fantasia / seikkailuOhjaus: Jennifer Flackett, Mark LevinPääosissa: Abigail Breslin, Jodie Foster, Gerard ButlerEnsi-ilta: 17.10.2008Kesto: 1:37

Pisteet 4/5