Cypress Hill -yhtyettä syytetään biisivarkaudesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Menestyksekäs hiphop-yhtye Cypress Hill on haastettu oikeuteen biisivarkaudesta. Tai tarkemmin sanoen kyseessä olisi biittivarkaus, mikäli syytteet todetaan joskus oikeiksi.

Amerikkalainen blues-artisti Syl Johnson väittää, että yhtye varasti hänen tekemänsä biitin Lock Down -kappaleeseensa. 72-vuotiaan artistin mukaan kappaleen biitissä on luvatta lainattu hänen vuonna 1969 tekemäänsä Is It Because I’m Black? -kappaletta. Cypress Hillin kappale ilmestyi vuonna 1993.

Johnson vaatii nyt yhtyeeltä ja sen levy-yhtiöltä yhteensä peräti 29 miljoonan dollarin korvauksia, TMZ-julkaisu uutisoi. Cypress Hill -yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muiden muassa Insane In The Brain, Hand On The Pump ja When The Shit Goes Down. Bändin levyjä on myyty maailmalla yhteensä noin 20 miljoonaa kappaletta.