Apple sensuroi vahingossa kappaleiden nimiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin musiikkikauppa, Applen iTunes, on palvelussaan sensuroinut useiden artistien kappaleiden nimiä. Sensuurin kohteena ovat olleet muiden muassa Avril Lavigne ja Nirvana.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että sensuroidut kohdat eivät ole missään määrin alatyylisiä. Kyseessä onkin mitä ilmeisimmin vahinko. Nirvanan Smells Like Teen Spirit -kappale esiintyi palvelussa nimellä Smells Like T**n Spirit ja Avril Lavignen Hot-kappale nimellä H*t.

Näiden lisäksi sensuurin kohteeksi joutui myös hieman alatyylisempiä sanoja, kuten ”lesbo” ja ”tappaja”. Sen sijaan ”murhaaja” ja ”homo” jäivät sensuurin ulkopuolelle. Applen johto kommentoi tapausta BBC:lle ja totesi, että kyseessä oli vahinko. Yhtiö lupasi korjata asian nopeasti.