Scandinavian Music Group

Haastattelut · Stara.fi

Dingon kunniaksi tehty tribuuttilevy, Melkein vieraissa – Nimemme on Dingo, julkaistaan 29. lokakuuta. Scandinavian Music Group sai kunnian esittää ensimmäisellä sinkulla oman versionsa kappaleesta Levoton tuhkimo. Bändi ottaa kappaleen täysin omiin nimiinsä ja päivittää viisun tähän päivään sopivaksi.

– Se on oleellista, että jos lähtee tekemään cover-kappaleita niin tuo niihin jotain uutta tai mukamas omaa, SMG:n kitaristi Joel Melasniemi perustelee.

Yhtyeen rumpali Antti Lehtinen valitsi Scandinavian Music Groupin kappaleeksi Levottoman tuhkimon hetkeäkään miettimättä. Myös Joelilla on kappaleeseen tärkeä tunneside.

– Mä oon kuunnellut sitä kappaletta miljoona kertaa, niin kuin koko muukin Suomen nuoriso aikoinaan. Se on mun mielestä yllättävän hieno biisi ollakseen niin suosittu, mutta Dingolla on tietysti paljon hienoja klassikoita, Joel hehkuttaa.

Sinä ja minä

Tribuuttilevyltä lohkaistusta toisesta sinkusta vastaa Negative. Monille on varmastikin mielenkiintoista kuulla Jonne Aaronin laulua suomeksi, mutta mitään muuta ihmeellistä kappaleessa ei sitten olekaan. Negativen Sinä ja minä ei erotu juurikaan Dingon alkuperäisestä jättihitistä, eikä siten onnistu jättämään juurikaan muistijälkeä ainakaan allekirjoittaneen korvapariin.

Scandinavian Music Groupin ja Negativen lisäksi legendaarista Dingoa versioivat myös muiden muassa Sunrise Avenue, Lordi, Happoradio, Jenni Vartiainen ja monet muut tutut nimet.

Vaikka SMG:n kitaristi Joel Melasniemi tunnustaakin, että hän kuunteli nuorempana Dingoa, niin ei hän siltikään suostu myöntämään, että olisi ollut mikään tosifani.

– En mä nyt sen tahtiin himassa meikannut, mutta kuitenkin, kitaristi naureskelee.

Yhtyeen laulaja Terhi Kokkonen kiusaa kitaristia ja kysyy puuterirasia kädessään, että ”Minkä tahtiin sä sitten meikkasit?” Joel jättää vastaamatta Terhin kysymykseen ja jatkaa haastattelua.

Kohti uutta albumia

Parhaillaan keikkatauolla oleva Scandinavian Music Group äänittää parhaillaan studiossa uutta tuotantoaan tulevaa albumiaan varten. Levy on tarkoitus saada kauppojen hyllyille jo reilun puolen vuoden sisällä.

– Toivotaan, että levy julkaistaan ensi keväänä, mutta asiat ovat ennenkin menneet päin honkia. Se on sitten valmis, kun se on valmis. Me olemme sellaisessa onnekkaassa tilanteessa, ettei tarvitse seurata kenenkään muun määräämiä aikatauluja, perustelee Melasniemi.

Bändin edellinen levy Missä olet Laila? julkaistiin viime vuonna, ja menestyksekäs yhtye aikoo jatkaa hyväksi havaitulla tyylillään myös seuraavalla albumillaan, joka on jo yhtyeen viides studiolevy.

– Sellaista kolmen soinnun countryhumppaa on tulossa. En mä osaa vielä kertoo niistä biiseistä hirveesti yksityiskohtia, mutta jatkamme valitsemallamme linjalla kohti rotkoa, Joel naureskelee haastattelun päätteeksi.

Teksti: Ninni Suomalainen