Anna Abreu : Now

Albumit · Stara.fi

Tähän mennessä Suomen menestyneimpiin lukeutuva Idols-tähti Anna Abreu palkittiin taannoin parhaan naissolistin Emma-pystillä. Lisäksi neitokaisen nimeä kantava esikoislevy on myynyt upeasti jo yli 80.000 kappaletta. Niinpä Now-kakkoslevylle kohdistuukin suuret odotukset.

Annan toisen albumin ensimmäinen single ja levyn avausraita Vinegar esittelee aikaisempaa dancemman popparin. Housesoundeilla toteutettu, mutta lyriikoiltaan varsin perinteinen kappale onkin jo tanssittanut mukavasti discoissa. Erityisesti kappaleen kertosäe koukuttaa kuuntelemaan biisin uudelleen ja uudelleen. Selvä hittikamaa.

Levyn pääpaino on esikoista enemmän dancemmassa tuotannossa sekä latinosoundeissa. You Don’t Get Me -kappaleen synariffi ja kertosäe toimivat hyvin ja tässä onkin levyn toinen hittiraita. Something About U on hieman kokeellisempaa varsinkin kappaleen biitin osalta. Lopputulos on mielenkiintoinen, kun bridge ja kertosäe pelaavat hyvin yhteen ja sisältävät vielä hieman koukkua. Slovariraita Silent Despair sisältää onnistuneen kitaran, mutta jää muuten hieman valjuksi.

Kabareemainen Done With Her -rallatus jättää sekin ajattelemaan, että mistä kappaleessa olikaan kyse. Vahvasti latinohenkinen Anna laulaa kappaleen Perdoa-Me ilmeisesti portugaliksi. Biisi on toki kaunis, mutta ei juuri kolahda. Junkie For Your Love sisältää pari tyylikästä ideaa, jotka eivät kuitenkaan koukuta. No Estragues El Momento on levyn tyylikkäin latinoveto, mutta tuskin täyttää tanssilattioita. Levyn päättävä Walking On Water sisältää hienon kertosäkeen.

Anna Abreun toinen albumi on kokonaisuutena tyylikäs, mutta päivänselviä hittejä se ei kuitenkaan sisällä edeltäjänsä tavoin. Jonkinlainen spontaani raikkaus jää puuttumaan ja biisejä on ehkä viilattu studiossa hieman turhankin pitkään.

Pisteet 3/5