Simple Plan

Haastattelut · Stara.fi

Yli seitsemän miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt kanadalainen rock-yhtye Simple Plan käväisi äskettäin keikalla Suomessa. Yhtye sai innokkaimmat fanit kiljumaan jo päivällä saapuessaan Kaapelitehtaalle, jossa Stara tapasi yhtyeen.

Tallinnasta Helsinkiin matkannut yhtye ei ollut vielä ehtinyt käydä kaupungilla hengailemassa, mutta jo kolmatta kertaa Suomessa vieraillut yhtye tuntui silti viihtyvän pääkaupungissamme.

– Kaikki on hyvin, saavuimme juuri. Fanit ehtivät jo kysellä, että koska tulemme tänne uudestaan, vaikka emme ole vielä soittaneet tätäkään keikkaa. Se tuntuu hyvältä, yhtyeen kitaristi Sebastien juttelee.

Simple Plan nähtiin ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 2005, kun yhtye oli mukana Helsingin Jäähallissa järjestetyssä Coca-Cola Soundwave -tapahtumassa. Kokoonpanon toinen Suomen vierailu tapahtui viime maaliskuussa, ja silloin bändi valloitti energisellä live-soitollaan Nosturin.

”Voisin seurustella fanin kanssa”

Suomalaiset fanit ovat selvästi yhtyeen mieleen ja bändin toinen kitaristi Jeff myöntääkin, että voisi seurustella fanin kanssa. Miehellä on toki muitakin kriteereitä tulevalle tyttöystävälleen.

– Suomalaiset sinisilmäiset blondit ovat kuumia. Voisin etsiä täältä jopa tulevan vaimoni, hieman väsyneen näköinen Jeff ylistää pilke silmäkulmassaan.

Muita miehen kiinnostuksen herättäviä asioita ovat kunnianhimoisuus, hyvä huumorintaju ja ehdottomasti söpöys. Vaimomateriaalin lisäksi Suomesta löytyy myös loistava yleisö.

– Täällä on erittäin hyvä ja äänekäs yleisö. Todella cool, Sebastien hehkuttaa Staralle.

”Uusi albumi ehkä jo ensi vuonna”

Simple Plan ryhtyy ensi vuonna tekemään uutta albumiaan, mutta ei ole vielä varma, koska uusi platta tullaan julkaisemaan.

– Levy tulee mahdollisesti jo ensi vuonna, mutta en ole siitä mitenkään varma. Kokeilemme yhdessä uusia juttuja, mutta kuulostamme silti itseltämme. Ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa tehdä uutta musiikkia, Sebastien kertoo.

Bändillä ei ole käynyt kovin hyvä tuuri keikkamatkoillaan. Meksikossa heidän koneensa evakuoitiin hurrikaanin takia, Hong Kongissa yhtyeen yllätti taifuuni ja Japanissa bändiä ravisteli maanjäristys. Vaikka keikkareissuilla sattuu ja tapahtuu, niin yhtye myöntää silti, että matkustaminen ja odottelu käyvät joskus tylsäksi. Silloin yhtye katsoo yhdessä televisiosarjoja ja surffaa netissä, kuin ketkä tahansa nuoret aikuiset.

Haastattelun päätteeksi Sebastien haluaa vielä kiittää kaikkia suomalaisia fanejaan, jotka ovat lähettäneet fanipostia ja kirjoittaneet yhtyeen MySpace-sivuille.

– Kiva nähdä ja toivottavasti näemme pian uudestaan, kiitos kaikille faneille. Tänään tullaan näkemään ”kick ass show”, Sebastien hehkuttaa ja pyytää samalla anteeksi rumaa kielenkäyttöään.

Ninni Suomalainen