Päivä jona maailma pysähtyi

Elokuvat · Stara.fi

Tämän joulun sci-fi-toiminnasta vastaa elokuva, jonka ansiosta Keanu Reeves nousi vuosien tauon jälkeen Yhdysvaltojen leffalistan ykköseksi. Erikoisefekteillä kyllästetty Päivä jona maailma pysähtyi on uusi versio vuoden 1951 samannimisestä klassikosta.

Ihmiskunta on nyt vaarassa tuhoutua ulkoavaruuden asukkaiden toimesta, sillä ihmiset ovat tuhoamassa arvokkaan planeettansa. Ihmiseksi muuntautunut Klaatu (Keanu Reeves) saapuu Maahan tuhoamaan ihmiskunnan ja siten pelastamaan planeetan varmalta tuholta. Teemansa perusteella elokuva on siis ajankohtaisempi kuin koskaan.

Elokuvan käsikirjoitus seuraa pitkälti alkuperäistä versiota, mutta on soveltuvin osin päivitetty 2000-luvulle. Tarinan kannalta Manhattanin ja New Yorkin tuhoaminen tuntuu tosin jo liiankin todennäköiseltä ratkaisulta. Juoni jää muutenkin turhan ohueksi pintaraapaisuksi ja kuvakerronta nojaa liikaa erikoisefekteihin. Ne ovat toki erittäin näyttäviä, mutta menevät välillä jo korniuden puolelle.

Elokuvan on mitä ilmeisimmin määrä herättää katsojissa ajatuksia planeettamme kohtalosta, mutta tällaiset ajatukset ja tarkoitusperät jäävät kuitenkin erikoisefektien varjoon. Kokonaisuutena Päivä jona maailma pysähtyi on korkeintaan keskiverto toimintaelokuva. Sen suurin saavutus lieneekin Keanu Reevesin uran palauttaminen nousu-uralle.

Genre: Sci-fi / draamaOhjaus: Scott DerricksonPääosissa: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates, John Cleese, Jaden SmithEnsi-ilta: 12.12.2008Kesto: 1:45

Pisteet: 3/5