Naiset

Elokuvat · Stara.fi

Sinkkuelämää-televisiosarja ja -elokuva ovat nousseet todellisiksi ilmiöiksi muutaman viime vuoden aikana. Nyt samaa kaavaa käyttää myös Naiset-elokuva. Perusajatukseltaan leffa on hyvin lähellä Sinkkuelämää, mutta katsojasta riippuen jopa hauskempi. Kyseessä ei kuitenkaan ole kopio, vaan uusi versio jo vuonna 1939 ensi-iltansa saaneesta samannimisestä elokuvasta.

Naiset kertoo elämäniloisen tarinan naisista, miehistä, ystävyydestä, juoruilusta ja muodista. Näkökulma on vahvan komediallinen, mutta mukana on myös aimo annos suhdedraamaa. Liikemiehen hyvin toimeen tuleva vaimo Mary Haines (Meg Ryan) saa kuulla, että hänen miehensä pettää häntä hajuvesimyyjä Crystalin (Eva Mendes) kanssa. Tieto suhteen kariutumisesta leviää pian kulovalkean tavalla ja Maryn ystäväpiirikin on juoruiluun osasyyllinen. Tämän johdosta kriisi viilentää myös sydänystävien välit.

Kolikon kääntöpuolella Meg pääsee kuitenkin viimein toteuttamaan omia haaveitaan ja olemaan rehellisesti oma itsensä. Samalla myös hänen yhdeksänvuotias tyttärensä löytää äitinsä todellisen minän. Elokuvan tarina on todella onnistunut ja sitä parantaa osaltaan myös nokkela käsikirjoitus ja dialogi. Intensiteetti pysyy korkealla koko elokuvan ajan.

Pääosaa esittävä Meg Ryan tekee pitkästä aikaa todella hienon roolityön ja myös muu casting on pääosin onnistunut. Elokuvassa nähdään pääosin tuttuja kasvoja, mutta hieman yllättäen Jada Pinkett Smith tekee nyt uransa pahimman rimanalituksen lesbokoviksena. Koko rooli olisi pitänyt jättää pois jo käsikirjoitusvaiheessa, mutta nyt se toimii vastapainona muuten onnistuneille rooleille.

Mikäli Sinkkuelämää ja Paholainen pukeutuu Pradaan olivat mieleesi, on tässä samaan sarjaan kuuluva hyvä valinta. Naiset on hauska ja elämänmakuinen tarina rakkaudesta, ihmissuhteista ja muodista.

Genre: KomediaOhjaus: Diane EnglishPääosissa: Annette Bening, Eva Mendes, Meg Ryan, Carrie Fisher, Candice Bergen, Bette Midler, Jada Pinkett Smith, Debra MessingEnsi-ilta: 25.12.2008Kesto: 1:55

Pisteet 4/5