RocknRolla

Elokuvat · Stara.fi

Brittielokuvat ovat nostaneet viime aikoina päätään Hollywoodin varjosta, ja tuore RocknRolla on tästä hieno esimerkki. Madonnan ex-miehen Guy Ritchien elokuva on nimittäin todella toimiva viihdepaketti.

Elokuva kertoo Lontoon alamaailmasta ja sen runsaana rehottavasta korruptiosta. Lenny Cole (Tom Wilkinson) on tämän maailman kuningas, jonka pillin mukaan tanssivat niin poliisit, valtuutetut, syyttäjät kuin tuomaritkin. Kaikki on ostettavissa rahalla. Paikallisen rikollisjengin väki haluaa päästä jaolle tuotoista, mutta heitä viilataankin pahasti linssiin.

One Twon (Gerard Butler) johtama jengi saa kirjanpitäjältä (Thandie Newton) kuuman vihjeen venäläisestä miljardööristä Uri Obomavichistä (Karel Roden), jonka rahat ryhmä päättää ryöstää. He eivät kuitenkaan tiedä, että miljoonat olivat menossa Colelle, jonka piti voidella niiden avulla rakennuslupa venäläisen uudelle stadionille. Kun mukaan kuvioihin astuu vielä Colen kuolleeksi uskottu narkkarirokkari-poikapuoli (Toby Kebbell), ovat kaikkien pelureiden pasmat täysin sekaisin.

Elokuvan tarina on todella sekava, mutta upean käsikijoituksen ansiosta katsoja koko ajan selvillä tapahtumista. Juonikuviot ovat monipuolisia ja kokonaisuus on rakennettu todella hienosti. Tarina avautuu pala palalta, ja itse asiassa lopussa pari palaa jää vielä puuttumaan. Castingistä pitää antaa täydet pisteet, sillä pääosat on miehitetty onnistuneilla brittivalinnoilla ja useilla amerikkalaisilla tähdillä. Erityisen hyvin roolinsa tekevät Thandie Newton ja rikollispomon oikeana kätenä nähtävä Mark Strong.

Elokuvan käsikirjoituksestakin vastanneen Ritchien ohjaus on sujuvan rytmikästä ja elokuvan värimaailma tyylikkäästi teemoittain sävytetty. Myös tarinan viittaus miljardööri Roman Abramovitsiin on hauska. Kokonaisuutena RocknRolla on todella värikäs gansteritarina, joka tarjoaa myös hyvät naurut.

Genre: Toiminta / jännitysOhjaus ja käsikirjoitus: Guy RitchiePääosissa: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba, Tom Hardy, Toby Kebbell, Jeremy Piven, Chris BridgesEnsi-ilta: 2.1.2009Kesto: 1:55

Pisteet 4/5