Britney Spears

Haastattelut · Stara.fi

Maailman todennäköisesti tunnetuin poptähti Britney Spears tekee parhaillaan paluuta musiikkimarkkinoille uudella levyllä ja kiertueella. Tähden henkilökohtaisen elämän alamäki on nyt vaihtunut listaykkösiin ja kultalevyihin. Stara tapasi supertähden New Yorkissa.

Ei ole vaikea sääliä Britney Spearsia, sillä hän on joutunut kokemaan yli vuoden ajan säälimätöntä nöyryytystä ja häpäisyä. Hänen hermoromahdustaan ja tolkutonta käyttäytymistään on riepoteltu mediassa kerta toisensa jälkeen. Jamie-isän holhouksen johdosta Britneyn oletetaan elävän kuin hämärän rajamailla ja romahdus oli kuin traaginen Elvis-tarina, jossa upea ura loppui kuin seinään.

Isän tiukkojen määräysten ansiosta 27-vuotiaan Britneyn elämäntavat ovat kuitenkin parantuneet ja nyt hänen ympärillään on mukavia ihmisiä, jotka haluavat hyötymisen sijaan suojella maailmankuulua pop-ikonia. Tämän ansiosta Britney Spears on nyt upean paluun kynnyksellä.

Syksyllä esitetyllä Britney : For The Record -dokumentilla ja joulukuussa julkaistulla uudella Circus-albumilla Britney Spears on käynnistämässä elämäänsä ja uraansa uudelleen. Hän valmistautuu myös maaliskuussa alkavaan suureen maailmankiertueeseen, joka on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista viihdemaailmassa. Onko Britney valmis tekemään suuren paluun?

– Uskon siihen. Tunnen itseni paljon onnellisemmaksi ja asiat sujuvat taas hyvin. Olen oppinut ottamaan rennommin ja ottamaan asiat askel kerrallaan. En aseta enää itselleni niin suuria paineita, Britney Spears kertoo Staralle.

– Olen joutunut kokemaan paljon ja olen nyt innoissani uudesta albumistani. Minusta tuntuu, että tämä on paras levy, jonka olen koskaan tehnyt ja olen siitä hyvin ylpeä. Nautin kovasti levyn tekemisestä ja se on ollut minulle samalla myös terapeuttista. Musiikki on niin suuri osa minua.

”Olin ennen kuntoiluhullu”

Britneyn uuden levyn ensimmäinen single Womanizer vietti viikkokausia Yhdysvaltojen singlelistan kymmenen parhaan joukossa ja kriitikot antoivat uudesta levystä hyviä arvioita. Albumin odotetaankin nyt palauttavan tähden musiikkimaailman eturiviin ja siitä odotetaan maailmanlaajuista myyntimenestystä.

– Minusta tämä albumi puhuttelee suoraan kaikkia ihmisiä, mutta erityisesti naisia. Minulle se on erittäin henkilökohtainen kooste kappaleitani ja yritän välittää niiden avulla tunteitani ihmisille tavalla, joka merkitse minulle paljon enemmän kuin pelkkä laulaminen, Britney pohtii levynsä merkitystä.

Nykyinen Britney Spears näyttää ulkoisesti yhtä hyväkuntoiselta ja ruskettuneelta kuin aiemminkin. Hän on viime aikoina ollut, joskin vastentahtoisesti, raskaalla kuntokuurilla isänsä valvonnassa. Tarkoituksena on ollut saada popparin kunto nousuun, mutta samalla myös totuttaa supertähti jälleen kurinalaisuuteen ja keskittymiseen.

– Olin ennen kuntoiluhullu, mutta lasteni syntymän jälkeen minun oli aikaisempaa vaikeampi päästä takaisin siihen rutiiniin. Aiemmin minusta oli mukava lähteä kuntosalille, mutta vanhempana tulee enemmän muita velvollisuuksia, joten kurinalaisuus on helppo menettää, Britney kertoo.

– Yhä edelleen minulle on vaikea saada psyykattua itseni lähtemään kuntosalille, mutta sinne päästyäni innostun ja tunnen oloni hyväksi.

Tuoreimmissa valokuvissaan pop-prinsessa on osoittanut, että tiukka kunto-ohjelma on palauttanut esiin hänen tavaramerkkinään aiemmin olleet vatsalihakset. Britneyn ystävien mukaan kuntoilu on auttanut tuomaan takaisin myös hänen positiivisen energiansa ja elämänilonsa, jotka olivat hermoromahduksen jälkeen pitkään kateissa.

Supertähden ystävät luulivat tilanteen johtuvan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta hänen saatuaan toisen lapsensa, Jaydenin. Kukaan ei osannut kuitenkaan sanoa mikä oli vialla. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut ja poppari voi hyvin. Ystävien mukaan hän on nykyisin aikaisempaa voimakkaampi ja itsevarmempi nainen.

Hollywoodin yöelämä on historiaa

Britney Spears tietää itsekin kuinka tärkeää on pitää kiinni terveellisistä elämäntavoista. Hän syö nykyisin terveellisemmin kuin koskaan aiemmin ja hän on lisäksi lopettanut alituiset vierailut Hollywoodin yöelämässä.

– Minusta on mukavaa mennä aikaisiin nukkumaan ja herätä aikaisin. Mielestäni se on parempi tapa elää. Tarvitsen nykyisin paljon energiaa erityisesti koska minulla on kaksi lasta, joilla molemmilla on hurjan paljon energiaa, Britney nauraa.

– En enää pidä siitä, että lähden myöhään yöllä ulos klubbailemaan. Sellainen olisi viimeinen asia, jota haluaisin elämälläni tehdä. En enää myöskään halua olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka yrittävät vain hyötyä minusta. Elän rauhallista elämää ja pysyn lähellä perhettäni ja ystäviäni.

– Tarvitsen kaiken energiani lapsilleni ja musiikilleni, sillä haluan näyttää ihmisille olevani vahva nainen ja että olen tekemässä vielä paljon hienoja asioita, jotka haluan saattaa kunnialla päätökseen, supertähti kertoo Staralle.

Viimeisten muutaman kuukauden aikana Britneyn Jamie-isä on ottanut entistäkin tiukemmat ohjakset pitääkseen tyttärensä erossa ei-toivotuista vaikutteista. Alkoholin ja huumeiden lisäksi myös pahantahtoiset miesystävät ovat aiheuttaneet Britneylle paljon pahaa. Perheystävän mukaan Jamie onkin tehnyt hyvää työtä ja saanut Britneyn tuntemaan olonsa taas turvalliseksi.

– Opettelen parhaillaan pitämään itsestäni parempaa huolta ja olemaan stressaamatta tai masentumatta pikkuasioista. Otan nykyisin rauhallisesti, enkä anna itseni tuntea minkäänlaisia paineita. Haluan olla vain onnellinen ja tehdä musiikkiani.

Ennen romahdustaan Britney Spears oli uransa huipulla. Monet uskoivat tähden uran olevan jo lopullisesti ohi, mutta poppari on itse vakuuttunut paluunsa onnistumisesta.

– Olen kiitollinen niin monista asioista… Haluan ottaa nykyhetkestä kaiken irti ja rakentaa uutta sen pohjalle. Se tuntuu minusta todella hyvältä, Britney toteaa haastattelun lopuksi.

Jan Janssen



New York