Ruotsalaistähti voitti julkkisten Big Brotherin – tulosta epäillään järjestetyksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa järjestetty julkkisten Celebrity Big Brother -kilpailu on päättynyt skandaalitunnelmissa. Kolmen viikon pituisen kilpailun voittajaksi selvisi eilisessä finaalilähetyksessä 41-vuotias ruotsalainen televisiotähti Ulrika Jonsson.

Toiseksi kilpailussa sijoittui televisiopersoona Terry Christian ja kolmanneksi hiphop-tähti Coolio. Muiden muassa Austin Powers -elokuvien Mini-me -roolistaan tunnettu Verne Troyer sijoittui neljänneksi.

Voitto on aiheuttanut runsaasti epäilyjä äänestystulosten todenperäisyydestä, sillä erilaisten gallupien mukaan Ulrika Jonsson ei ollut missään vaiheessa voittajasuosikki. Ennen ohjelman alkamista julkisuuteen vuoti tieto, että hänelle maksettiin kilpailuun osallistumisesta moninkertainen määrä muihin asukkaisiin verrattuna. Jonsson kuittasi osallistumisestaan ennätysmäiset 175.000 puntaa, kun esimerkiksi ex-poikabändiläinen Ben Adams sai vain 20.000 punnan palkkion.

Ruotsalaistähti oli häätöäänestyksessä kolme kertaa ja selvisi niistä voittajana. Hänen voittoaan onkin nyt julkisuudessa epäilty järjestetyksi ja epäilijät ovat saaneet lisää vettä myllyynsä hänen suuresta palkkiostaan.

The Sun -lehden BB-kolumnisti totesi lopputuloksen olleen koko ohjelman historian suurin yllätys ja asetti Channel 4 -kanavan kertoman äänestystulosten todenperäisyyden kyseenalaiseksi. Myös vedonlyöntitoimistot ovat epäilleet tulosta lausunnoissaan. William Hill -toimiston tiedottaja Rupert Adams kertoi tuloksen olleen niin suuri yllätys, että se lähentelee uskomatonta.

Tuotantoyhtiö ja televisiokanava ovat kiistäneet tuloksen olleen järjestetty, mutta lehtien keskustelupalstat ovat täyttyneet katsojien vihaisista viesteistä. Tulosta julkistettaessa Jonsson hihkaisi ”Tämä on mahtavaa! Tämä on järjestetty!”. Hän on sittemmin yrittänyt selitellä epäilyttävää reaktiotaan.

– Tarkoitin, että se oli järjestettyä, että he pitivät minut talossa, mutta ei se kun he laittoivat minut ulos. En usko että lopputulos oli järjestetty, Ulrika Jonsson takelteli The Sun -lehden haastattelussa.

Gallupien perusteella selvä ennakkosuosikki Verne Troyer häädettiin talosta kolmanneksi viimeisenä. Studioyleisö raivostui tästä niin paljon, että finaalin suorassa lähetyksessä huudettiin tuloksen olevan järjestetty ja yleisö vaati Troyeria takaisin taloon ja kilpailun voittajaksi.