Waldo’s Peoplen euroviisua väitetään kopioksi – vertaa kappaleita!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen euroviisuehdokkaaksi valittiin viikonloppuna Waldo’s People -yhtyeen kappale Lose Control. Äänestyksessä oli merkittäviä ongelmia, joita Yleisradio parhaillaan tutkii. Nyt mukaan on tullut myös voittokappaletta koskevia plagiaattiväitteitä.

Waldo’s Peoplen kappaleen väitetään verkossa olevan kopio sekä ruotsalaisen E-Type -danceaktin vuonna 2007 listaykköseksi nousseesta hittibiisistä True Believer että Nik Kershaw’n 1984 vuoden megahitistä Wouldn’t It Be Good.

Staran dj-raati vertaili kappaleita. Raadin mukaan kappaleissa on yhteneväisyyksiä kertosäkeen melodian osalta. Vaikka niissä onkin selvää samankaltaisuutta, ei varsinaisesta kopioinnista ole kuitenkaan kyse. 1990-luvun eurodancessa käytettiin usein hyvin samanlaisia sävelkulkuja jopa samaan aikaan listoilla olleissa kilpailevien artistien kappaleissa, mutta samankaltaisuus ei ole kopiointia.

Voit itse tehdä omat johtopäätöksesi kappaleiden ja niiden kertosäkeiden samankaltaisuudesta kuuntelemalla kappaleet. Niiden musiikkivideot löytyvät alta.

Waldo’s People : Lose Control

E-Type : True Believer

Nik Kershaw : Wouldn’t Be Good

Uusimmat