Lahden rockfestari teki rantarockit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lahdessa kuluneena viikonloppuna järjestetty Frostbite-metallitapahtuma osoittautui farssiksi ja sai kävijät raivoihinsa, kun tapahtuman järjestelyt menivät monin tavoin pieleen.

Merkittävin muutos ohjelmaan tuli, kun molemmat tapahtuman pääesiintyjät, brittiläinen Cradle of Filth ja norjalainen Mayhem, peruivat keikkansa. Etelä-Suomen Sanomat -lehden ja Voicen mukaan järjestäjä ei ollut maksanut esiintyjien lentolippuja, joten yhtyeet eivät päässeet Suomeen.

Osa tapahtumassa esiintyneistä yhtyeistä ei ole saanut luvattuja esiintymispalkkioita ja osa yhtyeistä jäi myös ilman majoitusta. Aleksi Winstenin omistaman Tyranus Music Ky:n järjestämä tapahtuma ei nauti kovin suurta luottamusta myöskään yhteistyökumppanien riveissä.

– Emme me tiedä, mikä on tapahtuman todellinen tappio. Jos herralla ei ole rahaa maksaa, se ei kuitenkaan ole meille kovin merkittävä summa, Lahden Messujen toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen kommentoi tilannetta Etelä-Suomen Sanomille.

Hieman vastaavissa tunnelmissa juhlittiin aikoinaan Vaasan Rantarock-tapahtumia. Monet esiintyjät jäivät ilman majoitusta ja esimerkiksi järjestysmiehet joutuivat perimään saataviaan oikeudessa. Lisäksi Rantarock ilmoitti esiintyjiksi artisteja, joita ei oltu kiinnitetty esiintymään tapahtumaan.

Rantarock haettiin konkurssiin vuonna 2000 ja viimeinen tapahtuma järjestettiin Vaasan Vaskiluodossa 2001. Tuollloin ilman palkkaa jääneet järjestysmiehet jättivät vartiopaikkansa keskellä yötä ja paikalle jouduttiin kutsumaan lukuisia poliisipartioita. Lahdessa ei sentään aivan näin radikaaleihin keinoihin tarvinnut turvautua.

Uusimmat