Microsoft julkaisee kaksi GTA IV -lisäosaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto IV sai tiistaina uuden verkosta ladattavan lisäosan nimeltään The Lost And Damned. Lisäosa keskittyy Johnny-hahmon tekemisiin.

The Wall Street Journal -lehden tietojen mukaan Microsoft maksoi pelisarjan luoneelle ja nykyisin Take Twon omistamalle Rockstarille jopa 50 miljoonaa dollaria saadakseen tehdä yksinoikeudella lisäosia suosikkipeliin. Kumpikaan osapuoli ei ole kuitenkaan vahvistanut kauppasummaa.

Vain Microsoftin Xbox Live -verkkokaupassa myytävän The Lost And Damned -lisäosan odotetaan myyvän useita miljoonia kappaleita. Lisäpelissä vaadittavaa GTA IV -peliä on tähän mennessä myyty noin 12 miljoonaa kappaletta.

Lisämateriaalia on tulossa lähiaikoina vielä lisääkin, sillä osapuolten välinen sopimus kattaa WSJ-lehden mukaan nyt julkaistun osan lisäksi vielä toisenkin lisäpaketin, joka julkaistaan aikaisintaan vuoden 2009 lopulla, mutta luultavasti vasta ensi vuoden puolella. Molemmat lisäpelit on suunniteltu yhdessä pääpelin kanssa, joten niihin on saatu osittain yhtenevä juoni.