Oscar-voittajat vuotivat internetiin? Katso lista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen Oscars 2009 Leaked -niminen blogi julkaisi tiistaina listan, jonka väitetään sisältävän tämän vuoden Oscar-gaalan voittajien nimet. Palkinnot jaetaan vasta ensi sunnuntaina ja voittajien päätyminen verkkoon ennen aikojaan olisi ennennäkemättömän suuri skandaali.

Listan mukaan paras elokuva olisi Slumdog Millionaire, parhaan miespääosan esittäjä Mickey Rourke ja parhaan naispääosan esittäjä Kate Winslet. Lista on julkaistu lukuisilla verkkosivustoilla, mutta samalla sen todenperäisyys on asetettu vahvasti kyseenalaiseksi. Varmuutta asiasta ei luonnollisestikaan voi olla, mutta käytännössä väite ei kuitenkaan voi pitää paikkaansa.

Oscar-äänestys päättyi tiistaina kelo 17.00 ja lista julkaistiin verkossa vain tunti tämän jälkeen. Useiden amerikkalaislehtien mukaan ääniä ei ole voitu saada laskettua tunnissa, joten Oscar-voittajien lista ei voi perustua todellisiin tuloksiin. Voittajien nimet selviävät siis vasta ensi sunnuntaina, mutta siihen saakka voidaan arvuutella alla olevan listan paikkansapitävyyttä.

Actor in a leading role: Mickey Rourke
Actor in a supporting role: Heath Ledger
Actress in a leading role: Kate Winslet
Actress in a supporting role: Amy Adams
Animated Feature Film: WALL-E
Art Direction: The Dark Knight
Cinematography: Slumdog Millionaire
Costume Design: The Curious Case of Benjamin Button
Directing: Slumdog Millionaire
Documentary feature: Man on Wire
Documentary short: The Conscience of Nhem En
Film editing: Milk
Foreign language film: Departures
Makeup: The Curious Case of Benjamin Button
Music (Score): Defiance
Music (Song): Down to Earth (WALL-E)
Best Picture: Slumdog Millionaire
Short film (animated): Presto
Short film (live action): Auf Der Strecke (On The Line)
Sound editing: WALL-E
Sound mixing: The Dark Knight
Visual effects: Iron Man
Writing (Adapted screenplay): The Reader
Writing (Original screenplay): In Bruges

Uusimmat