Mannerheim-leffalle surkea mahalasku

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin suurproduktio Mannerheim-elokuvasta koki tällä viikolla jättimäisen takaiskun, kun elokuvan päärahoittaja vetäytyi projektista juuri ennen kuvausten alkamista.

Useita vuosia vireillä olleen suurelokuvan teko on tällä hetkellä jäissä, vaikka kaiken piti olla jo valmiina kuvausten aloittamiseksi ja vaikka valmisteluihin on kulunut jo noin kolme miljoonaa euroa. Elokuvan lavasteet, avustajat, puvustot ja aseet ovat niin ikään valmiina kuvauksiin.

Elokuvan tuottavan Liberty Production -yhtiön emoyhtiö vetäytyi projektista viime hetkellä, mutta elokuvan tuottaja Markus Selin kertoi viikonlopun Ilta-Sanomille, että parhaillaan kartoitetaan vaihtoehtoisia rahoittajia. Yhtiölle on ehdotettu muiden muassa kansalaiskeräystä, eikä elokuvan kohtaloa ole siis vielä sinetöity.

Elokuvalla on ollut aiemminkin taloudellisia ongelmia, sillä alunperin sen kaavailtiin saavan ensi-iltansa jo vuonna 2005.

Uusimmat