Kraftwerk elokuussa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen musiikin pioneeriyhtye Kraftwerk saapuu elokuussa konsertoimaan Suomeen. Legendaarinen yhtye esiintyy Helsingin Suvilahdessa Flow Festivalin päälavalla festivaalin aattona, torstaina 13. elokuuta.

Saksalaista Krafwerkia pidetään kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimpana elektroyhtyeenä. Ensimmäisen albuminsa vuonna 1970 julkaissut yhtye on toiminut suunnannäyttäjänä erityisesti elektronisen musiikin varhaiskehityksessä. Myyttisen saksalaisyhtyeen diskografia sisältää useita yli genrerajojen tunnustettuja klassikkoalbumeita.

Erityisesti Man Machine, Autobahn, Trans-Europe Express ja Computer World toimivat edelleen kiintopisteinä yhä useampaa suuntaan versovan elektronisen musiikin kartalla. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat The Robots, The Model, Tour De France ja Radio-Activity. Kraftwerk esiintyi Suomessa edellisen kerran vuonna 2004 Helsingin Jäähallissa.

Kraftwerkia lämmittelee elokuussa kaksi kotimaista klassikkonimeä, Jori Hulkkosen johtama Acid Symphony Orchestra sekä Suomi-elektron pioneereihin lukeutuva Organ. Järjestyksessään kuudes Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 14. – 16.8. osana Helsingin Juhlaviikkoja. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan huhtikuussa.

Uusimmat