Slumdog Millionaire kahmi Oscarit – myös paras elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Varhain tänä aamuna Suomen aikaa Hollywoodin Kodak-teatterissa jaettiin Oscar-palkinnot viime vuoden parhaista elokuva-alan tuotoksista ja suorituksista. Vuoden menestyksekkäin elokuva oli ennakko-odotusten mukaisesti Slumdog Millionaire, eli Slummien miljonääri, joka palkittiin peräti kahdeksalla palkinnolla.

Oscarit tulivat parhaasta ohjauksesta, musiikista, kappaleesta, leikkauksesta, miksauksesta, sovelletusta käsikirjoituksesta ja kuvauksesta. Kaiken lisäksi leffa palkittiin myös parhaan elokuvan Oscarilla. Kymmenen Oscarin ehdokkaana ollut elokuva saa Suomen ensi-iltansa vasta 13. maaliskuuta.

Intian Mumbain slummeihin sijoittuva Slummien miljonääri kertoo 18-vuotiaasta orpopoika Jamal Malikista, joka pääsee osallistumaan television Haluatko miljonääriksi -tietokilpailuun. Nuorukainen etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta, kun poliisi pidättää hänet epäilynä huijauksesta.

Uusimmat