Julkkisten kotipornokuvista jättikohu ja oikeusjuttu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hongkongilais-kanadalainen poptähti, malli ja näyttelijä Edison Chen on joutunut oikeuteen valokuvista, jotka hän on ottanut harrastaessaan seksiä lukuisten naispuolisten julkkisten kanssa. Naiset nostivat kanteen huomattuaan, että osa intiimeistä kuvista on päätynyt internetiin.

Ensimmäiset kuvista päätyivät verkkoon viime vuoden helmikuussa, jolloin poptähti joutui Hong Kongissa yleiseen epäsuosioon ja joutui palaamaan lapsuuden kotimaahansa Kanadaan. Verkkoon vuotaneissa yli sadoissa valokuvassa Edison Chen nähdään harrastamassa seksiä lukuisten sikäläisten tunnettujen poptähtien ja näyttelijöiden kanssa. Kuvissa esiintyviä seksikumppaneita ovat muiden muassa canto-poptähti Gillian Chung sekä näyttelijät Cecilia Cheung ja Bobo Chan.

Edison on myöntänyt kuvien olevan hänen, mutta korostanut, ettei hän ole itse vuotanut kuviaan verkkoon, vaan syyttää teosta hongkongilaista atk-korjaaja Sze Ho-Chunia. Kuvat olivat kannettavassa tietokoneessa, joka varastettiin hieman ennen kuvien julkaisua. Oikeudenkäynti järjestetään Hong Kongissa, mutta Edison Chen ei suostunut lähtemään sinne kuultavaksi, joten tuomioistuimen jäsenet lennätettiin Kanadan Vancouveriin oikeuden erityisistuntoon.

28-vuotias Edison Chen, oikealta nimeltään Edison Chen Koon-Hei, on yksi Aasian tunnetuimmista supertähdistä ja hän on julkaissut 16 sooloalbumia. Hänet nähdään pienessä sivuosassa myös Batman – Yön ritari -elokuvassa ja kuullaan ääniroolissa Shrek-elokuvassa. Hän oli viime vuonna Googlen haetuin henkilö Hong Kongissa.

Uusimmat