Slummileffan menestys toi köyhille lapsitähdille uudet kodit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntaina Hollywoodissa järjestetyssä Oscar-gaalassa pöydän putsannut Slummien miljonääri on aikaansaanut jo nyt paljon hyvää Mumbain slummeissa, jonne elokuvan tarina sijoittuu. Oscar-gaalan jälkeen slummien kadut ja kujat täyttyivätkin juhlivista ihmisistä.

Peräti kahdeksalla Oscarilla palkitun elokuvan lapsitähdet Rubina Ali ja Azharuddin Ismail saavat nyt Intian valtiolta uudet kodit, uutistoimisto Reuters uutisoi.

– Nämä lapset ovat tuoneet kunniaa tähän maahan ja meille on kerrottu että he asuvat slummissa, jota ei voi kutsua asunnoksi, Maharashtran alueen ministeri Gautam Chatterjee perusteli päätöstä.

Kaikki intialaiset eivät ole kuitenkaan ottaneet elokuvan menestystä innokkaasti vastaan. Monien mielestä se luo Intiasta vääränlaisen kuvan slummien maana. Jo aiemmin maassa nousi kohu siitä, että yli sata miljoonaa dollaria tuottaneen elokuvan päätähdet elävät kurjuudessa.

Tuottajat ovat kuitenkin kiistäneet käyttäneensä lasten tilannetta hyväkseen ja kertoivat maksaneensa näyttelijöille paikallisittain käypää palkkaa. Tuotantoyhtiö Fox Searchlight Pictures maksoi elokuvan yhdeksän lapsitähden reissun Oscar-juhlaan kokonaisuudessaan.

Intian Mumbain slummeihin sijoittuva Slummien miljonääri kertoo 18-vuotiaasta orpopoika Jamal Malikista, joka pääsee osallistumaan television Haluatko miljonääriksi -tietokilpailuun. Nuorukainen etenee vain yhden kysymyksen päähän huimaavasta 20 miljoonan rupian pääpalkinnosta, kun poliisi pidättää hänet epäilynä huijauksesta.

Uusimmat