Halpalentoyhtiö Ryanair: ”Bloggaajat ovat idiootteja!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomestakin operoiva halpalentoyhtiö Ryanair ei ole vielä liittynyt siihen alati kasvavaan yritysten joukkoon, joka pyrkii esittäytymään tyylikkäästi bloggaajien ja sosiaalisen median parissa. Nyt yhtiö on päinvastoin tehnyt selväksi oman mielipiteensä bloggaajista.

Mielenkiintoinen The Guardian -lehdessä tarkemmin esitelty episodi sai alkunsa, kun bloggaaja Jason Roe löysi yhtiön varausjärjestelmästä virheen, jonka avulla oli hänen mukaansa mahdollista varata lentoja ilmaiseksi. Hän raportoi virheestä blogissaan, mutta yhtiöltä saamassaan vastauksessa ja sitä seuranneessa keskustelussa Roe haukuttiin monin sanakääntein idiootiksi ja valehtelijaksi.

Travolution-sivusto löysi kyseisen keskustelun, jonka IP-osoite viittasi Ryanair-lentoyhtiön päämajaan. Sivusto pyysi Ryanairilta kommenttia ja saikin sellaisen. Kommentti ei kuitenkaan ollut aivan sellainen kuin olisi odottanut. Lentoyhtiön edustaja Stephen McNamara leimasi nimittäin bloggaajat idiooteiksi ja heidän kanssaan käydyn kirjeenvaihdon pelkäksi ajantuhlaukseksi.

– Ryanair voi vahvistaa, että Ryanairin henkilökuntaan kuuluva oli mukana blogikeskustelussa. Ryanairin toimintatapoihin ei kuulu tuhlata aikaa ja energiaa idiootteihin bloggaajiin ja Ryanair voi vahvistaa, että sellainen ei tule toistumaan. Hullut bloggaajat voivat pitää blogosfäärinsä, koska me olemme aivan liian kiireisiä yrittäessämme ajaa lentojen hintoja alas, Ryanairilta kirjoitettiin.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Digitalikko-blogi. Tänään Suomessakin uutisoitiin, että Ryanair aikoo ryhtyä rahastamaan lentojensa asiakkaita myös wc-käynneistä. Suunnitelmissa on yhden euron vessamaksu.

Uusimmat