Ennakkosuosikki valittiin Miss Suomeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Suomelle valittiin suorassa televisiolähetyksessä uusi Miss Suomi. Ennen finaalia missifinalistit viettivät kaksi viikkoa missikiertueella, jonka tiimellyksessä myös kansa sai tutustua missikandidaatteihin.

Missifinalistit tekivät kiertueensa aikana yli kaksikymmentä muotinäytöstä, joten kiirettä on pitänyt. Tänä vuonna Miss Suomi valittiin ensimmäisen kerran kokonaan yleisöäänestyksen perusteella. Eniten ääniä äänestyksessä sai Essi Pöysti, joka on siis Miss Suomi 2009.

21-vuotias jyväskyläläinen opiskelija Essi Pöysti oli kilpailun ennakkosuosikki ja muiden muassa vedonlyöntitoimistojen mukaan todennäköisin voittaja. Essi kruunattiin vuosi sitten Malesiassa järjestetyssä Miss Tourism International -kilpailussa toiseksi perintöprinsessaksi.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Elsi Suolanen, joka valittiin myös lehdistön ihannetytöksi. Toiseksi perintöprinsessaksi valittiin Linda Wikstedt. Hallitseva Miss Suomi Satu Tuomisto ei päässyt paikalle luovuttamaan kruunuaan, sillä hänen perheessään tapahtui kuolemantapaus hieman ennen finaalia.