Kolmas Nainen tekee kesällä kuusi keikkaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1982 perustettu ja vuonna 1994 hajonnut suomirockin kulmakivi Kolmas Nainen tekee odotetun paluun festivaaliareenoille tulevana kesänä.

Yhtye esiintyy Seinäjoen Provinssirockissa 12. kesäkuuta, Tammerfesteillä 10. heinäkuuta ja Jyväskylän SuomiPopfestivaaleilla 17. heinäkuuta. Kesän kolme muuta keikkaa julkistetaan myöhemmin.

Hajoamisensa jälkeen vain yksittäisiä festivaalikeikkoja ja muutaman intiimin klubivedon tehnyt Kolmas Nainen on piirtänyt vahvan viivansa suomalaiseen rokkiin tarjoamalla yleisölle legendaarisiksi kansanlauluiksi muodostuneet kappaleet kuten Tästä asti aikaa, Hyvää ja kaunista, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Valehtelisin jos väittäisin.

Yhtyeen muodostavat Pauli Hanhiniemi, Sakari Pesola, Timo Löyvä, Timo Kivikangas, Pasi Kallioniemi ja Raimo Valkama. Hanhiniemi kommentoi bändin aktivoitumista live-rintamalla.

– Vaikka oltais jonain kesänä soitettu ihan vaan pari keikkaa, ollaan me valmistauduttu niihin aina huolella. Niin on nytkin; muutamat treenit on jo takana, vaikka maassa on hanki ja järvetkin vielä jäässä. Tässä on noudatettu erään ikaalislaisen ravintolan toimintafilosofiaa.

– Kehuttiin kerran niiden pitsoja ja tarjoilija vastasi, ettei huonoja kannata tehdä. Ollaan me sekin huomattu, että soittohomma, treenailukin, tällä porukalla on ensiluokkaista ajanvietettä.