Provinssirockiin uusia kiinnityksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Provinssirock on tänään vahvistanut uusia bändihankintoja. Nimekkääseen artistikattaukseen on nyt tullut mukaan Nick Cave & Bad Seeds ja tanskalainen Veto.

Kotimaista kaartia edustavat Children of Bodom, Amorphis, Maj Karma, Le Corps Mince De Francoise, Von Hertzen Brothers sekä paluun festivaaliareenoille tekevä Kolmas Nainen.

Provinssin ohjelmiston tuorein kiinnitys on australialainen rockmuusikko, lauluntekijä, runoilija, kirjailija ja näyttelijä Nick Cave, joka saapuu Bad Seeds -yhtyeensä kanssa Seinäjoelle. Kokoonpanon viimeisin studioalbumi Dig, Lazarus, Dig!!! julkaistiin keväällä 2008. Nick Cave & Bad Seeds nähtiin Suomessa viimeksi vuonna 2006, jolloin se esiintyi Helsingissä klubikeikalla.

Tanskalainen indie-viisikko Veto on toinen Provinssin uusista ulkomaisista nimistä. Tänä vuonna joukkue on nimettynä viidessä eri kategoriassa Danish Music Awardseissa ja kahmi viime vuonna Tanskan suurimman musiikkilehden Gaffan tärkeimmät palkinnot.

Ensimmäiset kotimaiset hankinnat on suoritettu. Festivaalin on kunnia saada lauteilleen Alex Laihon luotsaama Children of Bodom, suomalaisesta mytologiasta aiheet biiseihinsä ammentava Amorphis, valtavirrasta poikkeavaa raskasta rokkia työstävä Maj Karma, progressiivisen rockin veljeskolmikko Von Hertzen Brothers ja kauan odotetun paluunsa festivaaliareenoille tekevä Kolmas Nainen.