Nettilehden juttu maksoi pankille 1,6 miljoonaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on nähty mielenkiintoinen tapaus, kun taloustaantuman ryvettämä pankki on joutunut maksamaan 1,6 miljoonaa dollaria nettilehden jutun takia. Amerikkalainen Northern Trust -pankki sai valtiolta jättituet, mutta tuhlasi samaan aikaan suuria summia hulppeisiin julkkibileisiin ja vip-konsertteihin Los Angelesissa.

Pankki kestitsi House of Blues -klubilla järjestetyssä ökyjuhlassaan useita satoja vip-vieraita ja esiintymään oli tilattu muiden muassa Sheryl Crow. Samanlaisia juhlia oli muitakin ja esiintymässä nähtiin esimerkiksi Chicago ja Earth, Wind & Fire. Kaiken lisäksi pankki tarjosi naisvieraille myös Hollywood-tyylisiä lahjakasseja, joissa oli muiden muassa Tiffanyn koruja.

Viihteeseen keskittynyt verkkojulkaisu TMZ paljasti asian uutisissaan, minkä johdosta asiasta käynnistyi julkinen keskustelu ja pankki sai toiminnastaan runsaasti kritiikkiä. Lopulta kongressiedustaja Barney Frank vaati pankkia maksamaan saamansa tuet takaisin. Pankki joutuikin palauttamaan saamaansa tukea valtiolle peräti 1,6 miljoonaa dollaria.