Nightwish tähdittää Seinäjoen Vauhtiajoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Seinäjoella järjestettävät Vauhtiajot tarjoaa ensi kesänä puhtaasti kotimaisen artistikattauksen. Kuudennen kerran järjestettävän tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty Nightwish.

– Seinäjoen Vauhtiajot järjestetään ensi kesänä jo kuudetta kertaa peräkkäin. Tapahtuman peruskonsepti on sama kuin edellisinäkin vuosina: Seinäjoen keskustassa rokataan perjantai- ja lauantai-iltana, ja Kapernaumin teollisuusalueella ajetaan kilpaa lauantai- ja sunnuntaipäivänä, kertoo Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskinen kertoo.

– Viime kesänä Seinäjoella nähtiin mm. amerikkalainen Iggy & The Stooges ja englantilainen Thin Lizzy. Nyt tulevana kesänä koko ohjelma perustuu puhtaasti suomalaisten rock-artistien muodostamaan ykköskaartiin.

Tuomas Holopaisen johtama Nightwish, joka kesällä 2009 esiintyy Suomessa vain neljä kertaa. Yksi näistä harvoista esiintymisistä on siis Seinäjoella. Viime aikoina pääsääntöisesti ulkomailla konsertoiva yhtye teki viime syksynä laajan kiertueen Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa. Toinen merkille pantava nimiesiintyjä on Sakke Järvenpään ja Mato ”tanssiitähtienkanssa” Valtosen tahdittama Sleepy Sleepers, jonka hulvattomat keikat ovat aina yhtä ainutlaatuisia ja yllätyksiä täynnä, jopa artisteille itselleenkin.

Lisäksi tapahtumassa nähdään myös Popeda, Apulanta, Egotrippi, Klamydia, Irina, Tarot ja Dingo sekä Paula Koivuniemi tällä kertaa ison orkesterin kanssa. Ihan edellisten artistien keikkakilometrimäärään eivät vielä yllä Stella ja Fintelligens, mutta energiaa piisaa sitten senkin edestä.