Cliff Richard tekee paluun ja konsertoi Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Cliff Richard ja The Shadows saapuvat konsertoimaan Suomeen 16. marraskuuta. Ryhmä nousee tuolloin Helsingin Hartwall Areenan lavalle.

Cliff Richard & The Shadows tekivät ensimmäisen yhteisen levynsä vuonna 1959. Sittemmin artistien tiet erkanivat, eivätkä he ole esiintyneet yhdessä 20 vuoteen. Nyt Cliff Richard ja The Shadows palaavat yhteen juhlistamaan ensilevytyksensä viidettäkymmenettä juhlavuotta. Samalla he lähtevät mittavalle kiertueelle, joka nähdään myös Suomessa.

Cliff & The Shadows hallitsivat Britannian populaarimusiikkia 1950-luvun lopulta liki koko 1960-luvun ajan saavuttaen sekä soolosuosiota että yhteistä mainetta. Noiden vuosien aikana he levyttivät kaikkiaan 19 ykköshittiä, kuten Living Doll, It’s All In The Game, Travellin’ Light, Bachelor Boy, Wonderful Land ja Apache. He esiintyivät myös elokuvissa Summer Holiday ja The Young Ones, joista tehtiin myös miljoonia myyneet albumit.

Vuodesta 1968 Cliff Richard ja The Shadows lähtivät omille urilleen. 1970- ja 1980-lukujen ajan The Shadows teki lukuisia kiertueita ja saavutti Top 10 -suosiota usein jopa kilpaillen Cliff Richardin kanssa listojen kärkipaikoista. Cliff Richard on puolestaan kerännyt maailmanlaajuista suosiota sooloartistina. Hän on musiikkihistorian ainoa brittiläinen laulaja, jolla on ollut ykköshitti viiden eri vuosikymmenen aikana.

Tulevana syksynä, 50 vuotta ensiesiintymisensä jälkeen, Cliff Richard, Hank Marvin, Bruce Welch ja Brian Bennett valloittavat konserttilavat yhdessä ehkäpä viimeisen kerran.