Suomalaiselokuva Star Wreck Yhdysvaltoihin ja Britanniaan – jatko-osa tulossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva, tamperelaisnörttien nollabudjetilla rakentama Star Wreck, lähtee Pohjois-Amerikan- ja Britannian markkinoille. Englantilainen levittäjä Revolver julkaisee Star Wreckin DVD:llä.

Julkaisu tapahtuu samaan aikaan toukokuussa julkaistavan uuden Star Trek -elokuvan kanssa. Revolver tunnetaan ennakkoluulottomana levittäjänä, joka on napsinut leffamarkkinointi- ja innovaatiopalkintoja Briteissä vuosittain. Heidän listoiltaan löytyy elokuvia muun muassa Terry Gilliamilta, Werner Herzogilta ja Beastie Boysilta.

– Olemme erittäin innoissamme päästessämme tekemään työtä Star Wreckin kanssa. Koko jengimme on vankkoja Wreckereitä ja odotammekin Star Wreckista samanlaista menestystarinaa kuin aiemmin julkaisemastamme Robot Chicken: Star Warsista, kertoo Revolver Entertainmentin DVD puolen markkinointipäällikkö Tom Clark.

– Revolver on täydellinen kumppani Star Wreckille. Heidän ennakkoluulottomuutensa markkinointi- ja levitystraditioihin on hyvin kunnioitettavaa voimakkaasti muuttuvassa levitysympäristössä, jossa valtaosa pelureista vielä roikkuu perinteissä kynsin ja hampain, sopimuksen sorvannut Tero Kaukomaa Blind Spot Picturesista sanoo.

Vuonna 2005 julkaistu Star Wreck nousi pian julkaisunsa jälkeen kansainväliseksi ilmiöksi, kun tekijät julkaisivat elokuvansa netissä. Ilmainen levitys siivitti merkittävästi elokuvan DVD-myyntiä, ja vuonna 2006 Universal Pictures nappasi elokuvan pohjoismaiseen levitykseen. Star Wreck -DVD:tä on myyty liki 20.000 kappaletta pelkästään Suomessa. Elokuva on sittemmin julkaistu kaupallisesti muun muassa Japanissa, jossa se dubattiin Japaniksi.

– Onhan se kiva saada Tampereen murre pärisemään rapakonkin taakse. Tämä on uusi nousu Star Wreckille, ja enteilee entistä vahvemmin myös jatko-osaa, josta ensimmäiset tarinahahmotelmat ovat jo valmistumassa alkuperäistiimin voimin, linjaa tuottaja Samuli Torssonen.

Star Wreckin tekijät valmistelevat parhaillaan myös seuraavaa pitkää elokuvateatterilevitykseen tulevaa elokuvaansa, vuoteen 2018 sijoittuvaa kuunatseista kertovaa Iron Skytä, yhdessä muun muassa Jadesoturi– ja Miehen Työ -elokuvat tehneiden tuottajien Tero Kaukomaan ja Petri Jokirannan kanssa. Elokuva on tulossa ensi-iltaan vuonna 2011.