Jaajo Linnonmaa epäilee Mikkosten maailman äänestystulosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen räväkimpiin radiojuontajiin lukeutuva Radio Suomipopin juontaja ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa ruotii blogissaan kovin sanoin Mikkosten maailma -ohjelmasta järjestettyä maksullista tekstiviestiäänestystä.

Viime viikolla nähdyn ohjelman jatkosta saivat Nelosen mukaan äänestää katsojat, mutta Jaajon mukaan ohjelman jatkosta oli kuitenkin päätetty jo aiemmin.

Nelonen ilmoitti eilen illalla, että katsojat olisivat äänestäneet Mikkosten maailma -ohjelman jatkoon. Äänestystulosta on vaikea uskoa todeksi, sillä puolueettomissa äänestyksissä ohjelma sai selvän murskatuomion. Staran äänestyksessä peräti 84 prosenttia äänesti ohjelman jatkumista vastaan. Seiskan äänestyksessä ohjelman jatkoa vastaan oli peräti 70 prosenttia äänestäneistä ja monet lehden lukijat epäilivät äänestystulosta jo etukäteen.

– Monet ovat arvuutelleet Nelosen ”pakkoa” jatkaa ohjelmaa. Neloselta kuitenkin kerrotaan, että viime sunnuntaina nähty jakso oli ainoa laatuaan, Seiska uutisoi.

Kansa tyrmäsi Mikkoset. Ei! Ei! Ehdottomasti ei! Kerrankin Suomen kansa löysi aiheen, josta on helppo olla yhtä mieltä. Nelosella nähty pilottijakso Mikkosten maailma nostatti närkästyneet tv-lupansa maksaneet barrikadeille, Iltalehti puolestaan uutisoi maanantaina.

– Maanantaina iltapäivällä 66 prosenttia katsojista oli äänestänyt ohjelman lopettamisen puolesta, 34 prosenttia sen jatkon puolesta, Ilta-Sanomat kertoi maanantaina.

Jaajo Linnonmaa epäili sunnuntaina jo ennen Nelosen äänestyksen tulosten julkistamista, että ohjelman jatkosta olisi päätetty jo aiemmin, eikä ihmisten antamilla maksullisilla tekstiviestiäänillä olisi siten ollut asian lopputuloksen kanssa mitään tekemistä.

– Sen vain sanon, että älkää turhaan äänestäkö Mikkosia vastaan, sillä rahanne menevät kankkulankaivoon. Ohjelma on jo merkitty Nelosen kevään kanavakarttaan, joka tarkoittaa, että sille on myyty jo mainokset. Jos joku taho on ostanut Mikkosten -ohjelman mainoskatkolle aikaa, niin ei siihen tilalle voi laittaa jotain vanhoja L.A Law:n uusintoja, Jaajo kirjoitti ennen tulosten julkistamista.

– Näinpä ollen kansa saa jälleen kokea torstai iltana katsellessaan Maria -showta järisyttävän ”yllätyksen”, kun niukalla marginaalilla ohjelma jatkuukin.

Jaajon ennustus äänestystuloksesta pitikin paikkansa, sillä pian blogikirjoituksen julkaisemisen jälkeen Maria! -ohjelmassa koettiin ”järisyttävä yllätys”, kun Nelonen ilmoitti kansan äänestäneen ohjelman niukalla marginaalilla jatkoon. Kanavan mukaan ohjelman puolesta liputti hieman yli puolet äänestäneistä.

Nelonen kiistää kuitenkin jyrkästi Jaajon väitteet ohjelmakartasta ja myydyistä mainoksista.

– Ei pidä paikkaansa. Se ei ole voinut olla mukana ohjelmakartassa, koska emme itsekään vielä tiedä sen tulevaa paikkaa ohjelmistossa. Ohjelmaan ei ole siten voitu myydä mainoksiakaan. Emme tiedä vielä edes koska ohjelmaa ryhdytään esittämään, Mikkosten maailman tuottaja Paula Rintamaa kertoi Staralle.

Maksullisia tekstiviestiääniä annettiin kymmeniätuhansia ja niiden tuotto lahjoitetaan Nelosen omalle Operaatio maa -kampanjalle. Tämä tuskin rauhoittaa niitä, jotka epäilevät äänestyksen todenperäisyyttä. Uskotko sinä äänestystulokseen?

{democracy:84}