The Beatles siirtymässä viimein 2000-luvulle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin aikoinaan lukeutunut The Beatles on tähän saakka suhtautunut varsin penseästi digitaaliseen musiikkiin ja oman musiikkinsa myyntiin digimuodossa. Nyt asiaan on mahdollisesti tulossa muutos.

Yhtyeen musiikki on ottamassa askeleen nykyaikaan, mutta bändin elossa olevien jäsenten sekä edesmenneiden jäsenten perikuntien ahneus tuottaa vielä ongelmia saada sopimuksia tunnettuihin digikauppoihin, kuten iTunesiin.

The Beatles ei ole tästä syystä vieläkään antamassa musiikkiaan myyntiin tunnettuihin verkkokauppoihin, vaan yhtye haluaa pitää kaikki langat omissa käsissään. Bändin kappaleet tullaan näillä näkymin julkaisemaan oman verkkopalvelun kautta.

Yhtyeen elokussa olevat Sir Paul McCartney ja Ringo Starr sekä edesmenneiden John Lennonin ja George Harrisonin perikunnat neuvottelivat aiemmin musiikkinsa myynnistä Applen iTunesin kanssa. Tuolloin Harrisonin poika Dhani kertoi Blender-lehdelle, että Applen tarjous ei ollut riittävä yhtyeelle.

– Menetämme rahaa joka päivä, joten mitä tehdä? Meillä täytyy olla oma jakelujärjestelmämme tai sitten pitää saada hyvä sopimus (Applen) Steve Jobsin kanssa. Heidän mukaansa yhden latauksen hinta pitäisi olla 99 senttiä, mutta me olemme eri mieltä, Dhani totesi.

The Beatles haluaa musiikkinsa maksavan digitaalisessa muodossa enemmän kuin muiden yhtyeiden musiikin. Yhtye on kuitenkin jo aiemmin ottanut askeleen hieman toisaalla digimaailmassa, sillä Rock Band -pelistä julakaistaan syksyllä The Beatles -versio.