Pyhän Patrickin päivää juhlitaan tänään Suomessa ja Springfieldissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään ympäri maailmaa vietetään Irlannin suojelupyhimyksen, eli Pyhän Patrickin päivää. Tänä vuonna oluen ystävillä on aihetta tuplajuhlaan, sillä samalla myös Irlannin ylpeys Guinness-olut viettää 250-juhlavuottaan.

Pyhän Patrickin päivä on levinnyt laajalti maailmalle ja Irlannin lisäksi erityisesti Yhdysvalloissa sitä juhlitaan näkyvästi. Viime vuosina tämä perinne on yleistynyt myös suomalaisissa irkkupubeissa. Suurimmat juhlat järjestetään kuitenkin Dublinissa, jossa juhlinta jatkuu peräti neljän päivän ajan.

Juhlapäivää vietetään tänään myös animaatiomaailmassa, kun Simpsonit-suosikkisarjasta esitetään Britanniassa teemajakso nimeltä In The Name Of The Grandfather. Kyseessä on jakson maailman ensi-ilta, eli se nähdään Yhdysvalloissakin vasta viikon kuluttua, Fox News uutisoi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Simpsonit-jakso saa ensi-iltansa Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Erikoisjaksossa Homer ja hänen isänsä vierailevat Guinness-panimolla ja ostavat oman pubin vain huomatakseen, että niiden suosio on vähentynyt dramaattisesti tupakointikiellon myötä. Moe saapuu kuitenkin auttamaan heitä Springfieldistä. Sarjan luoja James L. Brooks sai idean jaksoon lehtiartikkelista, jossa kerrottiin Irlannin pubien taloudellisesta ahdingosta.