Stratovarius-yhtyeen uusi albumi toukokuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen metalliyhtye Stratovarius julkaisee toukokuun puolivälissä järjestyksessään jo 14. albuminsa. Polaris-levy löytyy kauppojen hyllyiltä 13. toukokuuta. Julkaisua edeltää huhtikuussa julkaistava Deep Unknown -single.

Yhtyeen kokoonpano sai viimeisimmän muotonsa kuluneen vuoden alussa, kun Timo Tolkki suuntasi sooloprojektinsa pariin. Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat laulaja Timo Kotipelto, basisti Lauri Porra, kosketinsoittaja Jens Johansson ja rumpali Jörg Michaels sekä kitaristi Matias Kupiainen, jonka bändi löysi Guitar Heroes -iltamista Helsingin Tavastialta.

Kupiainen oli lavalla osoittamassa kepittäjän kykyjään, kun paikalla olevat Stratovariuksen edustajat haltioituivat nuoren 25-vuotiaan lahjakkuudesta. Tämän jälkeen yhtye ryhtyi tekemään uusia kappaleita tulevalle pitkäsoitolleen. Pitkällinen prosessi on viimein loppumetreillä, kun tuleva single näkee piakkoin päivänvalon ja albumi tämän jälkeen toukokuussa.

– Levystä tuli hyvin Stratovariuksen kuuloinen – niin melodioiltaan kuin soundeiltaan. Tuloksena on melodista, erittäin tuoretta, vahvaa ja teknisesti korkeatasoista power-metallia. Tämä on selkeästi positiivisin Stratovarius-albumi tähän mennessä, yhtyeen keulahahmo Timo Kotipelto kertoo.

– Ennen kaikkea Polaris on tärkeä virstanpylväs koko Stratovariuksen uralla. Se on tehty mukavassa ja välittömässä yhteistyössä jokaisen jäsenen kesken.

Albumin 11 raitaa äänitetty Hästholmenissa ja 5by5 studioilla Helsingissä ja sen on miksannut Mikko Karmila. Stratovarius lähtee albumijulkaisun myötä brittikiertueelle, josta se poikkeaa Saksassa ja Venäjällä sekä pistäytyy Suomessa Lappajärven Tulivuorirockissa sekä Tampereen Sauna Open Air -festivaalikeikalla kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Matka jatkuu syksyllä Jenkkeihin, Etelä-Amerikkaan, Kanadaan, Aasiaan ja Japaniin.

Nelosen alkuvuoden katsotuimman ohjelman, Kuorosodan, voiton vei Timo Kotipellon johtama kuoro, jonka hän oli kasannut kotikonnuiltaan Lappajärveltä. Kuoro tekee suuresta kysynnästä huolimatta vain pari esiintymistä Timon Stratovarius-kiireiden vuoksi. Kotipellon johtaman Stratovarius-joukon tähtäin on myös korkealla, sillä tällä albumilla ja livesetillä viisikko lupaa jopa ylittää faniensa pitkälliset odotukset.