The (International) Noise Conspiracy kiertueelle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen punkrock-bändi The (International) Noise Conspiracy saapuu huhti-toukokuun taitteessa neljän keikan kiertueelle Suomeen. Ruotsalaisnelikko juhlistaa maassamme työväenjuhlaa esiintyen keskiviikkona 29. huhtikuuta Tampereella ja seuraavina iltoina Turussa, Helsingissä ja Jyväskylässä.

Vain muutamia kuukausia hardcore-yhtye Refusedin lopettamisen jälkeen vuonna 1998 bändin vokalisti Dennis Lyxzen perusti uuden kokoonpanon The (International) Noise Conspiracyn. Refusedin HC:n sijaan T(I)NC keskittyi ensi levystään alkaen hidastempoisemman ja koskettimilla tuetun punkrockin soittamiseen.

Sanoituksissa esimerkiksi marxilaista politiikkaa, aktivismiin kannustamista ja mellakointia käsittelevä yhtye julkaisi ensimmäinen virallisen studioalbuminsa Survival Sickness vuonna 2000. Jatkoa saatiin jo muutamaa kuukautta myöhemmin, jolloin ilmestyi arvostelumenestys A New Morning, Changing Weather.

2000-luvun puolivälissä tuottajaguru Rick Rubin innostui yhtyeestä ja kiinnitti sen johtamansa American Recordingsin talliin. Rubin myös tuotti yhtyeen viimeisimmän, loppuvuodesta 2008 ilmestyneen albumin The Cross of My Calling. Euroopan ja Pohjois-Amerikan ohella The (International) Noise Conspiracy on kiertänyt esimerkiksi Kiinassa, missä yhtye soitti ilman viranomaisten lupaa salakapakoissa sekä punk-squateissa. Suomessa kokoonpano on nähty aikaisemmin ainoastaan kahdella Tavastian keikalla.

Ke 29.04.2009 Tampere, Klubi

To 30.04.2009 Turku, Klubi

Pe 01.05.2009 Helsinki, Tavastia

La 02.05.2009 Jyväskylä, Lutakko