Vanessa Hudgens : Sneakernight

Singlet · Stara.fi

High School Musical -elokuvien naispääosasta paremmin tunnettu teinitähti Vanessa Hudgens on julkaissut musiikkiurallaan jo parikin albumia, joten hän ei ole laulajana enää mikään noviisi. Vanessa on lisäksi laulanut myös HSM-elokuvien soundtrack-levyillä, joten kokemusta on.

Nyt neitokainen julkaisee uuden singlensä nimeltä Sneakernight. Kappale tuo tyylillisesti mieleen hyvinkin pitkälti Christina Aguileran, sillä soundi noudattelee samoja peruskaavoja. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinaisesta tanssimusiikista, vaan ennemminkin hämyisen pianobaarin tunnelmaan sopivasta radiopopista. Biisin radioversiosta ei löyty kovinkaan toimivia koukkuja, joten lopputulos ei sytytä oikein millään osa-alueella.

Erityisesti Yhdysvaltojen ulkopuolisia markkinoita ajatellen singleltä löytyy kuitenkin myös kaksi tanssiversiota, joista Mr. Mig Retrogroove Edit on suoraviivaista ja suorabiittistä housea. Biisin nimikin kertoo, että soundimaailma on ajastaan jäljessä, mutta toivottavasti tarkoituksella. Koukku jää puuttumaan myös tästä remixistä. Mukana on liikaa nopeutetun biisin lisäksi myös ripaus toimivampaa ”housepianoa”. Lopputulos tuntuu väkisin väännetyltä.

Albert Castillo Radio Mix tarjoilee myös remiksatun version ja se toimiikin selvästi paremmin kuin edellinen. Soundiin on panostettu, eikä vokaalien nopeuttaminenkaan kuulosta yhtä pahalta. Mikä tärkeintä, mukaan on saatu myös alkuperäisestä kappaleesta poikkeavia housemelodioita. Ne ovatkin nykyisin ehdoton edellytys onnistuneelle remixille. Tämän version heikoin lenkki ovatkin yllättäen Vanessan vokaalit, sillä remix on kuin löytäisi neulan heinäsuovasta. Hieno versio keskinkertaisesta biisistä.

Pisteet 3/5