Jenni Vartiainen haastattelu

Haastattelut · Stara.fi

Laulaja Jenni Vartiainen äänestettiin äskettäin jo kolmannen kerran Suomen kauneimmaksi poptähdeksi viihdelehti Staran perinteisessä Miss Pop -äänestyksessä. Jenni on parhaillaan pitkällä keikkatauolla, mutta tapasimme hänet Emma-gaalassa.

Vartiaisen esikoisalbumi Ihmisten edessä palkittiin vuosi sitten Emma-gaalassa Vuoden debyyttialbumina. Samalla albumin nimibiisi palkittiin myös Vuoden kappaleena. Kaksi Emmaa tuolloin kahminut Jenni oli tänä vuonna mukana gaalassa vain palkinnonjakajana.

– On ihana osallistua näihin juhliin näin, että on hyvin syönyt eikä, ole jännittänyt vielä yhtään ja voin vain nauttia illasta, Jenni Vartiainen kertoi Staran haastattelussa.

Minikiertue ja taas keikkatauolle

Hiljaiseloa parhaillaan viettävä poptähti tekee huhtikuun puolivälissä lyhyen minikiertueen Lapin laskettelukeskuksissa, mutta muuten keikkoja ei ole luvassa pitkään aikaan. Viime vuonna tiiviisti keikkaillut laulaja onkin saanut viime aikoina nauttia keikkatahdin rauhoittumisesta.

– Mä teen nyt toista levyä ja nyt oon tosiaan ollut viime vuoden lopusta saakka keikkatauolla. Tuli tosi hyvään paikkaan tällainen rauhoittuminen. Olen vain urheillut, lukenut, tehnyt uutta levyä ja uutta musiikkia ja tällaista kaikkea hyvää, Jenni kertoo.

Esikoislevyn hyvä menestys luo usein paineita artistien ja yhtyeiden kakkoslevyille. Jenni Vartiainen ei kuitenkaan tunnusta ottavansa moisia paineita tulevasta albumistaan.

– Sitä kysytään paljon, että luoko se paineita, mutta ei se kyllä luo. Koska kyllä sitä kuitenkin nyt ehkä vielä paremmin tietää mitä on tekemässä. Mä en ota koskaan paineita semmoisista kuten nyt esimerkiksi myynnillisistä menestyksestä tai tällaisesta.

– Jos jostain otan, niin mä otan enemmänkin paineita siitä, että tulenhan taas olemaan yhtä rehellinen itselleni. Oikeastaan sekään ei ole paineiden ottamista, vaan se on vaan semmoista tietynlaista elämistä ja tiettyjen periaatteiden noudattamista elämässä. Paineita ei synny, jos tekee asiat oikeista syistä ja kun se tuntuu hyvälle; Jenni uskottelee.

Seuraava albumi jo henkisesti valmis

Erityisesti fanien parissa kovasti odotettua kakkosalbumia tehdään siis parhaillaan pieteetillä, joten turhaan kiirehtimiseen ei sorruta. Vartiaisen toinen levy on kuitenkin tällä hetkellä jo henkisesti valmis, mutta tehtävää silti riittää vielä.

– Mä sanoisin, että se on alkuvaiheessa, mutta se on semmoisessa vaiheessa, että me ollaan askel askeleelta pääsemässä kohti lopullista päämäärää. Ei siis lähelläkään, mutta pala kerrallaan. Henkisesti se on jo valmis, mutta ei fyysisesti alkuunkaan, Jenni nauraa.

– Pitää olla aina joku näkemys ja joku idea mistä oikeasti lähtee, koska sitten ei kannata tehdä musaa eikä levyä, jos ei ole mitään nälkää mihinkään suuntaan. Minulla on selkeä juttu, mutta nyt vaan koitetaan tehdä paljon biisejä, että on myös mistä valita sitten levylle. Se on tärkeää. Levyn kokonaisuus on se mihin kulutetaan paljon aikaa.

Uuden albumin tekeminen jatkuu siis myös kesällä, joten samalla myös keikkatauko jatkuu vielä pitkään. Tästä syystä Jenniä ei nähdä myöskään ensi kesän festivaaleilla – ainakaan keikoilla.

– Niistä pidättäydytään täysin. Meillä on ainoastaan kaksi keikkaa kesällä. Toinen on kesäkuun alussa ja toinen on elokuussa. Ne ovat yksityistilaisuuksia molemmat. Tänä vuonna ollaan poissa festareilta, sillä niitä ei tehdä yhtään. Sitten seuraavana kesänä 2010 räjähtää toivottavasti, Jenni lupaa.

Jocka Träskbäck